Persbericht, vrijdag 14 januari 2022

Nieuwe rock band Beachdog, die afgelopen november nog een allereerste 7 inch EP uitbrachten, kondigt nu hun selftitled debuut album aan. Het album komt uit op 29 april, en met de aankondigen brengen ze ook eerste single ‘Dog’ uit vandaag. De single komt samen met een video, die nu te bekijken is op YouTube. ‘Dog’ is nu overal online te beluisteren. Het debuut album is nu te preorderen in de Snowstar Records webshop. De band heeft vandaag ook een album release tour aangekondigd, waarvoor tickets nu on sale zijn.

“Terwijl de wereld tot stilstand kwam, scherpte Beachdog de klauwen” schreef DaMusic (BE) naar aanleiding van de allereerste 7” van Beachdog. Eindelijk weer een nieuwe hárde rockband met genoeg toegankelijke songs om een groot
publiek aan te spreken. Een publiek dat het nog steeds mist om in bezwete zaaltjes met vrienden een vuist omhoog te steken en los te gaan. Want na drie uitverkochte eerste shows moest ook Beachdog hun eerste clubtour alweer cancelen. Daarmee is alle energie nu op de release van hun debuutalbum gericht.

De eerste single van dit debuut album is nu uit. Het nummer heet ‘Dog’, en gaat over het verliezen van iets waarvan je niet zeker weet of het ooit bestaan heeft. Bij de single is ook een performance video uitgekomen. Door in deze video een konijn zoals populair bij mensen in de 19de eeuw postmortem op te stellen laat de band zien dat ‘verlies’ een relatief begrip is. Een verschijning die ook na vertrek de meest bizarre vormen aan kan nemen in je hoofd.

‘Dog’ is het perfecte begin van wat er later dit jaar nog meer gaat volgen. Op 29 april levert Beachdog een selftitled rockplaat die van hard tot heel hard gaat, maar genoeg dynamiek heeft om van te genieten. Van grooves in interludes naar zelfs een orgelsolo op een van de tracks. Frisse neogrunge, punk en posthardcore met aan de ene kant referenties aan Foo fighters en Soundgarden en aan de andere kant bands als Turnstile en Touché Amoré. Een geluid dat een gat vult in de Nederlandse bandscene dat al jaren opgevuld had moeten worden. Nieuwe single Dog’ is nu te beluisteren via Spotify, iTunes, Apple Music, Deezer en Bandcamp. Preorder het komende album in de Snowstar Records webshop. Bekijk de video voor ‘Dog’ op YouTube.

Beachdog kondigde vandaag ook een album release tour aan:

  • 09.04 Eureka, Zwolle 12.05 Cul de Sac, Tilburg
  • 10.04 Volt, Sittard 20.05 Burgerweeshuis, Deventer
  • 28.04 EKKO, Utrecht 27.05 Merleyn, Nijmegen
  • 06.05 Vera, Groningen 29.05 Melkweg, Amsterdam
16 januari 2022
In dit bericht:
Translate »