Ter gelegenheid van de 40ste verjaardag van het iconische album 4us, brengt Doe Maar op 21 april een speciale CD uitgave van het album uit.

4us kwam in 1983 uit, op het absolute hoogtepunt van de Doe Maar gekte in Nederland. Toen het album eind maart 1983 verscheen, kwam het direct op 1 binnen in de Nederlandse album chart, waar het vijf weken bleef staan. 4us was tevens het allereerste Nederlandse album dat op CD verscheen, toen nog een geheel nieuw format. Vandaar ook dat er is gekozen voor een CD uitgave om de 40ste verjaardag van dit legendarische album te vieren.

Het album verschijnt als digipack en bevat 3 bonus tracks, te weten de non-album singles ‘De bom’ en ‘Macho’, plus b-kant ‘Grote broer’. Verder is het originele LP artwork voor de CD in ere hersteld en bevat het booklet uitgebreide nieuwe liners notes, waarin de bandleden en andere betrokkenen terugblikken op de opnames van het album.

 

4us behoort tot één van de best verkochte Nederlandse albums aller tijden en heeft na 40 jaar nog niets aan daadkracht ingeboet. Of zoals Ernst Jansz zelf terecht opmerkt in de liner notes: “Het is een visionaire plaat, met heel veel nummers die van toepassing zijn op het heden. Dat geeft het album een extra dimensie. Het maakt 4us voor mij dus heel bijzonder. Meer nog dan ons andere werk.”

28 maart 2023
In dit bericht:
Translate »