Het is een beetje vreemde tijd maar ter gelegenheid van de 40ste verjaardag van het iconische album 4us, brengt Doe Maar op 21 april een speciale CD uitgave van het album uit. Terwijl net het album van De Vreemde Kostgangers met Doe Maar zanger Hennie Vrienten is verschenen. De man die samen met Doe Maar de Nederpop kleur gaf met Skunk, Doris Day en Andere Stukken en het album 4us.

4us kwam in 1983 uit, op het absolute hoogtepunt van de Doe Maar gekte in Nederland. Toen het album eind maart 1983 verscheen, kwam het direct op 1 binnen in de Nederlandse album chart, waar het vijf weken bleef staan. 4us was tevens het allereerste Nederlandse album dat op CD verscheen, toen nog een geheel nieuw format. Vandaar ook dat er is gekozen voor een CD uitgave om de 40ste verjaardag van dit legendarische album te vieren.

Het album verschijnt als digipack en bevat 3 bonus tracks, te weten de non-album singles ‘De bom’ en ‘Macho’, plus b-kant ‘Grote broer’. Verder is het originele LP artwork voor de CD in ere hersteld en bevat het booklet uitgebreide nieuwe liners notes, waarin de bandleden en andere betrokkenen terugblikken op de opnames van het album.

4us behoort tot één van de best verkochte Nederlandse albums aller tijden en heeft na 40 jaar nog niets aan daadkracht ingeboet. Of zoals Ernst Jansz zelf terecht opmerkt in de liner notes: “Het is een visionaire plaat, met heel veel nummers die van toepassing zijn op het heden. Dat geeft het album een extra dimensie. Het maakt 4us voor mij dus heel bijzonder. Meer nog dan ons andere werk.”

Wil je dit album winnen?

Stuur een mail naar info@noordevents.nl en laat weten wat de bezetting van Doe Maar was tijdens de opname van 4us.
en vergeet niet je adres erbij te vermelden!

4 april 2023
In dit bericht:
Translate »