EEE GEE

eee gee is het project van de Deense singer songwriter Emma Grankvist. Ze bracht in februari 2022 haar debuutalbum Winning uit, dat meerdere vijfsterren-recensies kreeg. eee gee werd genomineerd voor Best New Danish Live Act bij de Danish Music Awards 2022, haar nummer Favorite Lover ging viral op snapchat en ze is bevestigd voor Roskilde 2023. Daarnaast is ze ook genomineerd voor de Music Moves Europe Awards die zullen worden uitgereikt tijdens ESNS. Luister hier.

Donderdag 19 januari – 00.30 – 01.15 – Stadsschouwburg

 BRIMHEIM

Waar de golven breken, waar water en rots elkaar ontmoeten en leven en bodem elkaar ontmoeten, vindt Brimheim een bijzondere vorm van vrijheid. Vanuit cyclische ritmes en harmonieën smeedt de Deens-Faeröerse zanger, liedjesschrijver en wereldwaarnemer Scandinavische muziek samen. Brimheim laveert tussen art-pop, trip-hop en indierock. Someone please sign Brimheim to a record deal in the USA. More people need to hear this remarkable music!“ – DJ Kevin Cole / KEXP. Bekijk hier een KEXP sessie van Brimheim als voorproefje op de show op ESNS. En luister hier.

Vrijdag 20 januari – 23.00-23.45u – Forum theater

JJ PAULO

JJ Paulo is geboren in Tanzania en opgegroeid in Denemarken. Paulo heeft zijn leven besteed aan het cultiveren van de Tanzaniaanse traditionele Sukuma-cultuur en vandaag de dag is hij er trots op dat zijn muziek precies dat weerspiegelt. Zijn concerten worden vaak omschreven als ‘a kiss of African culture’. JJ Paolo stond afgelopen jaar al op Roskilde en deed ook een sessie bij KEXP. Raffaella Coleman van BBC zei: “JJ, you are an absolute star and when you blow up don’t forget about us”. Luister hier.

Vrijdag 20 januari – 22.15-23.00u – Simplon (main)

SOFIE BIRCH

Producer, experimenteel componist en zangeres Sofie Birch onderscheidt zich als een geluidskunstenaar wiens expertise in het creëren van sonische stukken die de ruimte manipuleren en haar rust geven ligt. Ze is een multidisciplinair kunstenaar en haar live-optredens zijn meestal geïmproviseerd, dus verwacht een goede gelegenheid om je op unheimische manieren tot de muziek te verhouden. Sophie Birch is een resident DJ bij NTS en werd geprezen door o.a. Pitchfork. Luister hier.

Vrijdag 20 januari – 21.30-22.15u – DOT

EYES

Hardcore outfit EYES uit Kopenhagen brengt hun tweede album Congratulations uit op 3 februari 2023. Met een genre tartende muzikale sound en introspectieve generatieteksten, markeert EYES een vernieuwende frisheid in de hardcore scene. Ondanks obstakels van een pandemie liet de band een onuitwisbare indruk achter met optredens op festivals als Copenhell (DK) en by:Larm (NO). Luister hier.


Donderdag 19 januari – 22.15-23.00u – Mutua Fides
JADA

Jada is in korte tijd uitgegroeid een van de meest veelbelovende namen in de Deense muziekscene en heeft zowel nationaals als internationaal media en fans geboeid met haar persoonlijke en eerlijke universum. Jada is een artiest met een rauw natuurtalent waarbij haar authenticiteit haar al tot rolmodel en inspiratie voor een hele generatie hebben gemaakt. Jada is in haar thuisland tot een ster uitgegroeid en verkoopt stadions uit. Luister hier.


Vrijdag 20 januari – 23.00-23.45u – Stadsschouwburg
SVANEBORG KARDYB

Svaneborg Kardyb zijn Nikolaj Svaneborg en Jonas Kardyb, een meermaals bekroond duo uit Denemarken, waar ze twee ‘Grammy’s’ wonnen op de Danish Music Awards Jazz 2019: New artist of the year en Composer of the year. Puttend uit Deense volksmuziek en Scandinavische jazzinvloeden, is hun muziek een verfijnde en vreugdevolle samensmelting van prachtige melodieën, delicaat minimalisme, pakkende grooves en subtiele elektronica vibes. Luister hier.


Vrijdag 20 januari – 20.45-21.30u – Der AA Kerk

8 januari 2023
In dit bericht:
Translate »