Gisteren was de release van het vierde studioalbum van Dennis van Aarssen, getiteld ‘Just Call It Love’.

 

Het album bevat elf tracks waarvoor Dennis (crooner en songwriter) nauw met de legendarische Amerikaanse componist-pianist Jeff Franzel en songwriter Maria Christensen heeft samengewerkt. Naast twee covers – She van Charles Aznavour en Waiting For Tonight van Jennifer Lopez – heeft het drietal in de loop der jaren negen nummers voor het album geschreven in de Sear Sound Studio in New York.

Jeff Franzel schreef meer dan 20 hits voor internationale topartiesten als Josh Groban, N’SYNC, Taylor Dayne en The Temptations, in zijn carrière als pianist speelde hij in het Les Brown Orchestra en begeleidde

hij legendes als Frank Sinatra, Sammy Davis Jr. en Mel Tormé. Maria Christensen schreef liedjes voor artiesten als Celine Dion, NSYNC en Jennifer Lopez (‘Waiting For Tonight’).

Dennis zegt over ‘Just Call It Love’:

 

Mijn stem is volwassener, waardoor ik meer controle heb. De liedjes zijn kleiner, dus het zit ‘m niet in de power, maar juist in de nuances. Het is een intiem jazzy popalbum geworden.”

Deze week was de ‘Just Call It Love’ albumpresentatie in de Vondelkerk te Amsterdam waar Angela Groothuizen het eerste albumexemplaar aan Dennis uitreikte en waren Dennis en Jeff Frenzel op bezoek bij ‘Lunch Lekker met Daniel Dekker’ (Radio 5), waar ze onder andere een prachtige versie van She van Charles Aznavour samen speelden. Op Dennis zijn TikTok account en Instagram account is She inmiddels meer dan 25 miljoen keer bekeken en geliket. Vanmiddag is hij te gast bij het Tv-programma Tijd voor Max en zal hij – naast een interview aan tafel – de song Cry For A Day van zijn nieuwe album zingen. Morgen zullen Dennis & Jeff Franzel acte de presence geven bij Muziekcafé in Podium De Vorstin tussen 16.00 en 18.00 uur en dinsdag is Dennis op bezoek ‘Bij Langs de Lijn En Omstreken’ (Radio 1). Tevens verschijnen er de komende tijd – zowel online als fysiek – meerdere interviews en publicaties in kranten, muziekmagazines, vrouwenbladen en Tv-gidsen.

 

 OVER DENNIS VAN AARSSEN

Dennis van Aarssen (2 juni 1994) mocht zichzelf in 2019 de winnaar van het negende seizoen van The voice of Holland noemen. Dennis ontving voor zijn debuutalbum ‘Forever You’ de Edison Jazzism Publieksprijs 2020 en een gouden plaat.

 

Dennis is niet alleen in ons land een veel gevraagd artiest, maar ook in het buitenland zijn ze van hem gecharmeerd. Afgelopen november heeft Dennis onder andere een strak uitverkochte show in New York gegeven. De komende periode zal Dennis ook op theatertour (intieme show) én clubtour (met de DVA Bigband) door Nederland gaan.

 

16 maart 2024
In dit bericht:
Translate »