Dee Snider is een wel besproken man in de rock business. We kennen hem als zanger van de band Twisted Sister die vooral in de jaren 80 succesvol was. Met opgemaakte gezichten en flamboyante kleding werd de rock metal sound op je afgevuurd. De band kreeg een hit met ‘Leader of the Pack’ maar onder de rockers zijn de albums Under the Blade en Stay Hungry legendarisch. Songs als ‘I Wanna Rock!’ en ‘Were Not Gonna Take It’ behoren tot de songs die ieder rocker kent.

De band speelde samen met Motorhead en Metallica “Ja, dat was toch ergens half jaren 80?? Oh man, dat was toch een zware klus. Het was een hell of a tour. In die tijd was er geen verschil tussen muziekgenres. Het was gewoon METAL en verder niks. Toen ineens werden we betiteld als Hairband metal ofzo. Toen we gingen touren met Iron Maiden, Motorhead of Metallica kreeg je als bezoeker gewoon 2 soorten van metal met een lekkere show. Jullie hadden een prachtige sfeer van alles. Van black metal speed metal etc. Maar waardeerden het allemaal. Het was tenminste Metal!”

De band kende een revival en Snider gaf in 2019 aan dat hij het wel welletjes vindt. “Het was niet dat ik het rustiger aan wilde doen, maar het live spelen vond ik wel genoeg geweest. Ik wilde een novel schrijven en heb een kinderboek geschreven. Het ging er mij meer om andere dingen te kunnen doen. Meer tijd te hebben voor mijn eigen familie en mezelf. Maar ook creatief een andere weg te gaan vinden. Zo vind ik het acteren erg leuk en zijn er meer dingen die ik wil ondernemen.”

3 september 2021
In dit bericht:
Translate »