Persbericht, dinsdag 25 januari 2022

De Staat geeft vandaag een visueel vervolg aan de nieuwe fase die eind 2021 werd ingeluid. Hierbij wordt muziek onderverdeeld in drie kleuren en bijbehorende emoties, zoals de Amerikaanse kunstenaar Rothko dat ook deed met zijn schilderijen. Bij de eerste gebundelde release van Red, Yellow, Blue werden er drie nummers tegelijkertijd uitgebracht. Een daarvan is What Goes, Let Go. Van deze track verschijnt vandaag een nieuwe videoclip, die in al z’n eenvoud een andere kant van de band belicht. Net als bij de eerder uitgebrachte videoclip van Numbers Up (Yellow), nam Torre Florim de creatieve leiding op zich. Filmmaker Jeffrey Roekens is de regisseur van de nieuwe clip. Ook in het nieuwe jaar worden er voor iedere gemoedstoestand nummers uitgebracht in bundels van drie, op onaangekondigde momenten.

What Goes, Let Go is het eerste nummer uit de categorie Blue, dat deel uitmaakt van drie categorieën die de band in november van 2021 introduceerde. Blue vertegenwoordigt een melancholische, ingetogen geluid dat tot het muzikale spectrum van De Staat behoort.

Torre Florim: “De video is bedoeld om het gevoel te geven dat je kijkt naar mijn diepe innerlijke gedachten, terwijl ik de persoon omhels van wie ik hou. Het is alsof je me ziet nadenken over alles wat ik in het lied zing, precies op datzelfde moment. Een omhelzing, gefilmd alsof het het enige is dat telt. Je blijft achter met de vraag: is dit een omhelzing van liefde, of is dit een afscheid?”

De Staat Online: Facebook | Instagram | YouTube

28 januari 2022
In dit bericht:
Translate »