Drie kleuren, één project: De Staat onthult volledige ‘Red / Yellow / Blue’ project en viert de release op Best Kept Secret.

 

Vrijdag bracht De Staat het volledige ‘Red / Yellow / Blue’ project uit. Het is een ambitieus project waarbij De Staat zichzelf en iedereen om hen heen uitgedaagd heeft om vragen te stellen. Geen traditioneel studioalbum, maar muziek uitbrengen in categorieën. Ze hebben hun muziek in hokjes geplaatst, met als resultaat dat ze juist vrijer waren. Volgende week (9, 10 en 11 juni) wordt het project ook groots gevierd tijdens het Best Kept Secret festival. De Nijmeegse band zal elke dag spelen. Op vrijdagavond sluiten ze het ‘Two’ podium af met een ‘Yellow’ show, op zaterdag openen ze het ‘The Secret’ podium met een ‘Blue’ set, en op zondag knallen ze op de ‘Casbah’ met het ‘Red’ repertoire. De sets zullen bestaan uit zowel nieuwe songs als ouder repertoire.

Torre over de release: “We zijn ontzettend blij om het definitieve en volledige ‘Red, Yellow and Blue’ project uit te brengen. Met 5 nummers voor elke kleur, waarbij elke kleur een uiterste van wie we zijn vertegenwoordigt. Het proces was verfrissend en het voelt alsof het nieuwe creatieve wegen heeft geopend. Ik hoop dat onze luisteraars dat kunnen voelen terwijl ze zich verdiepen in de diversiteit van ‘Red / Yellow / Blue’.”

De band begon aan dit project in 2020 en in november 2021 werden de eerste nummers uitgebracht: ‘Number’s Up’, ‘What Goes, Let Go’ en ‘Look At Me’. Daarna volgden er om de paar maanden nieuwe tracks, zoals ‘Who’s Gonna Be The GOAT?’, ‘Peace, Love & Profit’ en ‘Running Backwards Into The Future’. Het aantal streams op het project staat inmiddels op meer dan 4,5 miljoen. Op de vraag of het een album is, losse EP’s zijn, of afspeellijsten, geeft De Staat nog steeds geen antwoord. Ze laten de fans zelf beslissen.

Het project is vanaf vandaag verkrijgbaar in een gelimiteerde vinyl box met drie 10-inch vinyls, één rode, één gele en één blauwe. Deze 10-inch vinyls kunnen ook afzonderlijk worden gekocht. De box is ook op CD beschikbaar. Op streamingplatforms is er ook een verzamelproduct te vinden met alle drie de kleuren, maar ook afzonderlijke EP’s per kleur.

“We hebben bewust enkele van de beste nummers tot het laatst bewaard” zegt Torre over de nieuwe nummers ‘Burning The Flag’, ‘Bombti’ en ‘Take Root’. Deze staan allemaal op zijn persoonlijke lijst van favorieten.

De shows op Best Kept Secret zullen niet de enige momenten zijn waarop fans de speciale ‘Red / Yellow / Blue’ shows kunnen zien. De Staat kondigt vandaag ook aan dat ze met deze shows in januari 2024 in Paradiso in Amsterdam en Doornroosje in Nijmegen komen. Steeds drie shows op drie verschillende avonden, elke avond met een andere kleur.

Januari 2024
19, 20 en 21 jan – Doornroosje – Nijmegen (NL)
29, 30 en 31 jan – Paradiso – Amsterdam (NL)

De ticketverkoop voor deze ‘Red / Yellow / Blue’ shows start maandag 5 juni om 10.00u via www.destaat.net. Voor deze drie opeenvolgende avonden zijn zowel dagkaarten als gelimiteerde combi-tickets beschikbaar.

4 juni 2023
In dit bericht:
Translate »