Persbericht, 4 november 2021

De Staat komt met nieuwe muziek. Vandaag brengt De Staat niet één, maar drie tracks tegelijk uit. Het is het startsein van een nieuwe periode waarin de muziek wordt onderverdeeld in kleuren, zoals Rothko ook speelde met kleur en emotie. De komende tijd worden er voor iedere gemoedstoestand nummers uitgebracht in bundels van drie. De drie primaire kleuren rood (Look At Me), geel (Numbers Up) en blauw (What Goes, Let Go) staan voor bepaalde gemoedstoestanden, waar de muziek in is onderverdeeld. Vooralsnog betekent dit geen album, maar een open traject waar muziek aan toegevoegd kan worden, totdat de band voelt dat er een hoofdstuk af is.

Zijn het 3 EP‘s?
Zijn het 3 playlists?
Is het één album?

Hoeveel nummers zijn het?
Wanneer is het af?
Is het ooit af?

Is het een driekoppig monster?
De heilige drie-eenheid?
–  Torre Florim

De totstandkoming van het dit kleurenconcept ging bijna per ongeluk. Het was na de headlineshow van Lowlands 2019 dat de band tijd had ingepland om nieuwe muziek te gaan maken. Door de pandemie werd die tijd verlengd en konden ze de inspiratie die die Lowlands show had gegenereerd volledig benutten. Daar kwamen zoveel nummers uit voort, dat de band deze ging onderverdelen in kleuren, die elk stonden voor een bepaalde sfeer. In eerste instantie voor zichzelf, maar dit werkte zo goed, dat dit uiteindelijk de vorm werd. Rood stond voor de duistere kant, geel voor de lichtvoetige nummers en blauw voor melancholie. Toen ze dat eenmaal voor zich zagen, konden ze binnen die kaders de grenzen opzoeken. Deze werkwijze gaf vooral richting aan het verdere schrijfproces en al gauw werd duidelijk dat dit geen album ging worden.

Deze alternatieve benadering van nieuwe muziek maken en presenteren, geeft De Staat energie om de draad weer op te pakken na die bewuste show in de Alpha-tent tijdens Lowlands 2019. Te beginnen met een tour door Europa en het Verenigd Koninkrijk, die op 16 februari 2022 wordt afgetrapt in Londen.

TOURDATA FEBRUARI 2022

  • 16.02  Londen – The Garage (UK)
  • 17.02  Parijs – Nouveau Casino (FR)
  • 18.02  Zurich – Plaza (CH)
  • 19.02  München – Strom (DE)
  • 20.02  Praag – Futurum (CZ)
  • 22.02  Berlijn – Hole44 (DE)
  • 23.02  Hamburg – Stage Club (DE)
  • 24.02  Nijmegen – Doornroosje (NL)
  • 25.02  Antwerpen – De Roma (BE)
  • 26.02  Amsterdam – De Gashouder (NL)

Tickets zijn verkrijgbaar via destaat.net

Connect with De Staat: Facebook I Instagram I YouTube

5 november 2021
In dit bericht:
Translate »