Zonnige melancholie in majeur. Dat is het geluid van Elephant, een band die werd geboren in een jaar waarin een virus de muziekwereld knock-out sloeg. De lockdown zorgt ervoor dat vele muzikanten hun keuze voor een leven in de muziek moeten heroverwegen. Calling is het passende en veerkrachtige antwoord van Elephant:

“Sure, I’ll work as hard as I can in this life. For a house, a car, a kid and a wife. But I’ll try to build something, out on my own, that can’t be torn down, after I’m gone”

Calling is de eerste single van het debuutalbum Big Thing van de Rotterdamse indieband Elephant. Het album werd opgenomen in samenwerking met Pablo van de Poel (DeWolff) en zal in 2022 verschijnen bij Excelsior Recordings.

Eerder in 2021 maakte Elephant indruk met hun debuut EP met eigenzinnige melodieën, subtiele grooves en sobere maar indringende teksten. Het werd opgepikt door Leo Blokhuis (“Er gebeurt iets bijzonders in Rotterdam”), gedraaid door 3FM en het nummer Midnight in Manhattan stond 3 weken in de Verrukkelijke 15 van NPO Radio 2. Nu live optreden weer mogelijk is zal Elephant de komende tijd te zien zijn als voorprogramma van DeWolff en Dawn Brothers.

Niet voor niets wordt Elephant getipt als de nieuwe roots/indie band die zomaar eens het verschil kan maken de komende jaren.

LIVE:

  • 05 november – Kroepoekfabriek – Vlaardingen
  • 17 november – Paradiso – Amsterdam
  • 20 december – Paradiso – Amsterdam
31 oktober 2021
In dit bericht: