‘Part Time Peace of Mind’ is de titel van de derde single van La Belle Époque.

Danny van Tiggele: “Een van mijn favoriete van de nieuwe ‘La Belle Époque’ plaat. Een song die ik samen schreef met Camiel Meiresonne – die de meeste van jullie kennen van de band ‘Son Mieux’. Ik ontmoette Camiel al op vroege leeftijd in de Haagse Beatstad waar hij op dat moment flink aan het rock ’n rollen was met ‘All Missing Pieces’ en ‘Soul Sister Dance Revolution’. Camiel & ik zijn allebei groot ‘Stones’ liefhebbers en dat is terug te horen in de track. Het is een uptempo track geworden met veel gitaren en blazers. Er spelen een hoop muzikanten mee op de track. Je hoort naast mij & Camiel ook nog Pablo van de Poel op gitaar, Gerben Bielderman op bas, Tom Broshuis op synths, Kees Schaper op drums & backing vocals, Paul Bond op piano, Jan Dekker op baritone sax & trumpet, Marcel van As op percussie en Anique Toebak op backing vocals.”

Camiel Meiresonne: ‘’Part Time Peace Of Mind’ is een road trip door het moderne leven. Een ode aan de stad en haar snelheid, met een verlangen naar een kalmere eindbestemming.’

De basis voor de song werd al vroeg in het opnamen proces opgenomen in de Electrosaurus Southern Sound Studio van Pablo van de Poel – daarna zijn alle overdubs en zangtakes opgenomen bij Tom Broshuis in de Heirloom Studio. 

Ook spelen ze in het najaar een liveshow in TivoliVredenburg.
Het album La Belle Époque, Volume II’ verschijnt 10 november 2023.

31 augustus 2023
In dit bericht:
Translate »