De Jeugd van Tegenwoordig brengt op 11 augustus na vijf jaar een nieuw album uit:  Moderne Manieren. Vandaag is de tweede single Goed Nieuws uitgekomen. Vorige maand verscheen Ze is pas net begonnen (leerstage / werkstage). In augustus staat De Jeugd voor de zevende keer op Lowlands Festival. In het najaar gaat de band op tour door Nederland en België.

 

Moderne Manieren is het achtste album van De Jeugd. Ze is pas net begonnen (leerstage / werkstage) was de eerste track van De Jeugd in vijf jaar: in 2018 verscheen hun laatste (dubbel)album Luek = Anders. Met zangeres Maan bracht De Jeugd vorig jaar de single Naar de Maan uit.

De Jeugd: “Welkom, bij Moderne Manieren. We zullen ons dit seizoen niet alleen focussen op ‘moderne manieren’, maar ook op nieuwe irritatietechnieken. Aan de hand van een aantal voorbeelden zullen wij deze uiteenzetten en plaatsen binnen zowel micro- als macroculturele context. Daarbij zullen wij kortstondig inzoomen op een aantal vragen van zowel filosofische als antropologische aard. Wat is de rol van de hedendaagse man in deze tijdgeest en is de term ‘gekke bawler’ nog wel van toepassing op diens capriolen en toespelingen? Moderne manieren, een educatieve uiteenzetting in de vorm van ritmische poëzie.”

Woensdag maakte De Jeugd bekend dat ze in augustus weer op Lowlands Festival spelen. Het is de zevende keer dat de band optreedt in Biddinghuizen. In 2005 maakten ze hun Lowlands-debuut in de Bravo-tent. Vijf jaar later speelden ze voor het eerst in de Alpha.

In het najaar tourt De Jeugd van Tegenwoordig met hun Moderne Manieren Tour door Nederland en België.

Speeldata:
20 okt 013, Tilburg
28 okt RTM Stage, Rotterdam
3 nov AFAS Live, Amsterdam (extra show)
4 nov AFAS Live, Amsterdam (uitverkocht)
16 nov De Roma, Antwerpen (BE) (uitverkocht)
18 nov Oosterpoort / Spot, Groningen (uitverkocht)
19 nov Oosterpoort / Spot, Groningen (extra show)
3 dec Ancienne Belgique, Brussel (BE)

Vjèze Fur (Freddy Tratlehner), Willie Wartaal (Olivier Locadia), Faberyayo (Pepijn Lanen) en producer Bas Bron breken in 2005 door met de monsterhit Watskeburt?! In datzelfde jaar spelen ze voor het eerst op Lowlands en brengen ze hun debuutalbum Parels Voor De Zwijnen uit. Met hun aanstekelijke, genre-overstijgende sound maken ze voor hiphop de weg vrij naar het mainstream-publiek in Nederland en België. In 2006 wint De Jeugd zowel een 3FM Award als een Edison in de categorie Beste Nieuwkomer. Daarna volgen hits als Sterrenstof en Get Spanish en vele albums: De Machine (2008), De Lachende Derde (2010), Ja, Natúúrlijk! (2013) en Manon (2015). In februari 2018 verschijnt hun zesde album Luek, dat al in november van datzelfde jaar wordt opgevolgd door hun zevende album Anders (Different).

 

In hun inmiddels 18-jarige carrière won De Jeugd van Tegenwoordig talloze prijzen, waaronder meerdere 3FM Awards, De Popprijs (2011) en de Gouden Harp (2012). Ze spelen nog altijd op de hoofdpodia van de grote festivals en hun clubtours in Nederland en België verkopen standaard uit. In 2019 gaven ze hun duizendste concert, in een uitverkocht Olympisch Stadion in Amsterdam. Vorig jaar nam De Jeugd met Maan de single Naar De Maan op, waarvoor ze een gouden plaat kregen. Die track is inmiddels bijna 12 miljoen keer gestreamd.

Moderne Manieren verschijnt digitaal, op vinyl, cd en cassette en is nu beschikbaar voor pre-order.

 

2 juni 2023
In dit bericht:
Translate »