De Jeugd van Tegenwoordig heeft na vijf jaar een nieuw album uitgebracht: Moderne Manieren. Dit najaar begint de band aan hun vrijwel uitverkochte tour door Nederland en België. Volgende week staat De Jeugd voor de zevende keer op Lowlands Festival.

De Jeugd van Tegenwoordig over Moderne Manieren: “Kosmische stromingen ontwaakten de Jeugd uit een cybernetische winterslaap en brachten hen eens te meer samen om het collectieve gevoelsleven van de Nederlander op diens grondvesting te doen schudden.”

Moderne Manieren is het achtste album van De Jeugd. In mei verscheen de eerste single, Ze is pas net begonnen (leerstage / werkstage), gevolgd door Goed Nieuws en Dat Mag Niet. Ze is pas net begonnen (leerstage / werkstage) was de eerste solotrack van De Jeugd in vijf jaar: in 2018 verscheen hun laatste (dubbel)album Luek = Anders. Met zangeres Maan bracht De Jeugd vorig jaar de single Naar de Maan uit.

Op zondag 20 augustus staat De Jeugd van Tegenwoordig voor de zevende keer op Lowlands Festival. Daar spelen ze hun eerste show na de release van Moderne Manieren. In het najaar tourt De Jeugd met hun Moderne Manieren Tour door Nederland en België. De tour is nagenoeg uitverkocht, er zijn alleen nog tickets verkrijgbaar voor RTM Stage in Rotterdam Ahoy en De Oosterpoort in Groningen.

Moderne Manieren verschijnt digitaal, op vinyl, cd en cassette.

De Jeugd van Tegenwoordig

Vjèze Fur (Freddy Tratlehner), WiWa (Olivier Locadia), Faberyayo (Pepijn Lanen) en producer Bas Bron breken in 2005 door met de monsterhit Watskeburt?! In datzelfde jaar spelen ze voor het eerst op Lowlands en brengen ze hun debuutalbum Parels Voor De Zwijnen uit. Met hun aanstekelijke, genre-overstijgende sound maken ze voor hiphop de weg vrij naar het mainstream-publiek in Nederland en België. In 2006 wint De Jeugd zowel een 3FM Award als een Edison in de categorie Beste Nieuwkomer.

Daarna volgen hits als Sterrenstof en Get Spanish en vele albums: De Machine (2008), De Lachende Derde (2010), Ja, Natúúrlijk! (2013) en Manon (2015). In februari 2018 verschijnt hun zesde album Luek, dat al in november van datzelfde jaar wordt opgevolgd door hun zevende album Anders (Different). In 2023 verschijnt hun achtste album Moderne Manieren.

In hun inmiddels 18-jarige carrière won De Jeugd van Tegenwoordig talloze prijzen, waaronder meerdere 3FM Awards, De Popprijs (2011) en de Gouden Harp (2012). Ze spelen nog altijd op de hoofdpodia van de grote festivals en hun clubtours in Nederland en België verkopen standaard uit. In 2019 gaven ze hun duizendste concert, in een uitverkocht Olympisch Stadion in Amsterdam. Vorig jaar nam De Jeugd met Maan de single Naar De Maan op, waarvoor ze een gouden plaat kregen. Die track is inmiddels ruim 12 miljoen keer gestreamd.

11 augustus 2023
In dit bericht:
Translate »