Persbericht, vrijdag 18 februari 2022

David Vandyck kondigt vandaag zijn nieuwe studioalbum Licht Aan De Overkant aan. Het is zijn eerste nieuwe muzikale wapenfeit sinds 2018 toen zijn vorige studioalbum uitkwam. Voor Licht Aan De Overkant deed hij opnieuw beroep op niemand minder dan de Nederlandse producer Gordon Groothedde die o.a. bekend staat van zijn werk met Krezip, Maan en Bløf. De plaat verschijnt op vrijdag 6 mei. Op zaterdag 7 mei geeft David een showcase in C.C. Het Koetshuis in Roosdaal waar hij voor het eerst nieuwe nummers zal spelen uit Licht Aan De Overkant.

Vandaag heeft David ook zijn derde single Morgen Komt De Rest uitgebracht van het aankomende album. Het is een troostende song en geeft een boodschap van onvoorwaardelijke vriendschap en liefde.

Over Licht Aan De Overkant
De afgelopen jaren is er een warme professionele en vriendschappelijke band tussen Gordon Groothedde en David ontstaan. David is dan ook geregeld op en neer naar Zutphen afgereisd om met Gordon en verschillende singer-songwriters nieuwe songs te schrijven. Vanzelfsprekend heeft Gordon daarom opnieuw de productie van David’s nieuwe plaat voor zijn rekening mogen nemen. Voor deze plaat werkte David samen met de grootste namen uit de rock- en popscene uit België én Nederland. Zo schreven Sam Bettens, Milo Meskens, Jasper Steverlinck, Jacqueline Govaert (Krezip), JP Hoekstra (Krezip), Nick & Simon, Will Tura, Gordon Groothedde, Nina Sampermans (songwriter van o.a. Hooverphonic), Loek van der Grinten (songwriter van o.a. Maan), Benjamin Traudes (TRAUDES) mee aan Licht Aan De Overkant.

David: “Toen ik bij Gordon nóg maar eens met een artiest of singer-songwriter in de studio zat, had ik soms moeite om het zelf te geloven. Het is haast letterlijk adembenemend, maar ook hartverwarmend dat mijn laatste plaat uit 2018 heel wat artiesten heeft overtuigd om met mij samen te werken. Alles alleen maar uit liefde voor de muziek en de métier van songwriting. Van hokjesdenken geen sprake, zalig…”

Milo Meskens: “David Vandyck goes Nashville, dat kan ik alleen maar aanmoedigen. Dat het met een song die ik schreef mocht zijn, maakt het helemaal af!”

‘Licht Aan De Overkant’ is een afwisselende verzameling van 12 eerlijke nummers. Dit weerspiegelt zich ook in de twee eerder verschenen singles: Ik Weet Nu Beter en Zee Van Vuur. Die laatste single schreef hij overigens met Jasper Steverlinck.

Vanaf 6 mei Is het album zowel fysiek op CD en vinyl verkrijgbaar en digitaal te streamen op alle platforms.

Over David Vandyck
In 2018 bracht David Vandyck zijn gelijknamige studioalbum uit bij Warner Music Benelux, in samenwerking met producer Gordon Groothedde en het Nederlandse Metropole Orkest. Met succes, want alle singles belandde in de dagrotatie bij Radio 2 (BE) en ‘Ik Leef Voor Jou’ werd genomineerd voor ‘Radio 2 Zomerhit’. Vlak voor de pandemie trad David op met Nick & Simon in het Kursaal van Oostende, opende hij voor Dana Winner in de Antwerpse Lotto Arena en won hij ‘Beste Zanger’ tijdens het Gala van De Loftrompetten met Ik Leef Voor Jou. ‘Ik Weet Nu Beter’ kreeg in 2021 dagrotatie bij Radio 2 (BE) en werd opgenomen bij NPO Radio 5 in Nederland. Sinds afgelopen week staat de teller op ruim 500.000 streams op Spotify. Ook zijn meest recente single ‘Zee Van Vuur’ belandde zowel bij Radio 2 (BE) als bij NPO Radio 5 opnieuw in de dagrotatie.

22 februari 2022
In dit bericht:
Translate »