De nieuwe single van De Jeugd van Tegenwoordig heet Dat Mag Niet. Het is de derde single van hun nieuwe album Moderne Manieren, dat uitkomt op 11 augustus. Volgende maand staat De Jeugd voor de zevende keer op Lowlands Festival.

De Jeugd van Tegenwoordig: “Tijden veranderen, de wereld draait door, maar dingen die niet mogen, zullen altijd intrigeren. Vergezel de Jeugd van Tegenwoordig op een safari door Hollandse zeden en moderne moraal.”

Bij Dat Mag Niet is ook een meme-video uitgekomen, gemaakt door Marten Mantel.

Moderne Manieren is het achtste album van De Jeugd. In mei verscheen de eerste single, Ze is pas net begonnen (leerstage / werkstage). Het was de eerste solotrack van De Jeugd in vijf jaar: in 2018 verscheen hun laatste (dubbel)album Luek = Anders. Met zangeres Maan bracht De Jeugd vorig jaar de single Naar de Maan uit.

Volgende maand staat De Jeugd van Tegenwoordig voor de zevende keer op Lowlands Festival. In het najaar tourt De Jeugd met hun Moderne Manieren Tour door Nederland en België. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Moderne Manieren verschijnt op 11 augustus digitaal, op vinyl, cd en cassette.


Vjèze Fur (Freddy Tratlehner), WiWa (Olivier Locadia), Faberyayo (Pepijn Lanen) en producer Bas Bron breken in 2005 door met de monsterhit Watskeburt?! In datzelfde jaar spelen ze voor het eerst op Lowlands en brengen ze hun debuutalbum Parels Voor De Zwijnen uit. Met hun aanstekelijke, genre-overstijgende sound maken ze voor hiphop de weg vrij naar het mainstream-publiek in Nederland en België. In 2006 wint De Jeugd zowel een 3FM Award als een Edison in de categorie Beste Nieuwkomer. Daarna volgen hits als Sterrenstof en Get Spanish en vele albums: De Machine (2008), De Lachende Derde (2010), Ja, Natúúrlijk! (2013) en Manon (2015). In februari 2018 verschijnt hun zesde album Luek, dat al in november van datzelfde jaar wordt opgevolgd door hun zevende album Anders (Different).

In hun inmiddels 18-jarige carrière won De Jeugd van Tegenwoordig talloze prijzen, waaronder meerdere 3FM Awards, De Popprijs (2011) en de Gouden Harp (2012). Ze spelen nog altijd op de hoofdpodia van de grote festivals en hun clubtours in Nederland en België verkopen standaard uit. In 2019 gaven ze hun duizendste concert, in een uitverkocht Olympisch Stadion in Amsterdam. Vorig jaar nam De Jeugd met Maan de single Naar De Maan op, waarvoor ze een gouden plaat kregen. Die track is inmiddels bijna 12 miljoen keer gestreamd.


Marten Mantel schrijft voor tijdschriften (o.a. VICE, LINDA.Meiden, De Gladiool) en televisie (o.a. Drag Race Holland, Pak de Macht en Comedy Central Roasts). Op zijn Instagram-pagina maakt hij memes over maatschappelijke issues. Hij heeft twee boeken geschreven: Invasie op het Eiland en Aan het typen…

23 juli 2023
In dit bericht:
Translate »