Het Noorse duo Mari en Tor Kreken gaan de wereld rond onder de naam Darling West. Het duo weet al enige jaren met hun folk de wereld prikkelen. Met We’ll Never Know Unless We Try ontving het toenmalige trio een Grammy. Het vervolg While I Was Asleep was zeker niet slechter maar daar was de verrassing van af. Over een maand verschijnt Cosmos. Een album dat luchtiger is en swingt als geen ander album van dit duo.

Darling West stapt in januari in de auto en rijdt richting Groningen en daarna een rondje Europa om de tour af te ronden in het pittoreske Amen.
Amen kent een gezellige boerderij en ligt bij Grolloo waar het Hollandse blues festival is. De Amer is dan ook een gezellige locatie waar in de schuur van de boerderij een podium is geplaatst.

Het dient al jaren als toplocatie om te spelen en vooral de blues staat hier centraal.

Singer-songwriters en kleine acts passen hier prima en Darling West eindigt hun tour dan ook op een mooie locatie.

In een goed gevulde zaal zijn Mari en Tor vergezeld met een drummer. De band heeft het naar hun zin ondanks dat ze moe van het touren zijn. De verhalen van de songs gaan gepaard met grapjes en muzikaal staat het als een huis.

Nieuwe songs als het titelstuk ‘Cosmos’, ‘Wild Dreams’,’Old Man’en ‘Echo’s’ klinken fris in de setlijst vol good old country folk songs. ‘Loneliness’ en ‘Rolling On’ van het vorig album worden gemixt met songs van het succesvolle album. Het is als het ware het visite kaartje van de band.

Het duo houdt met deze minimale bezetting goed stand. Als band is het duo met nog 2 man uitgebreid. Deze tour zal wellicht na de release van het album gaan plaatsvinden. Nu was het vooral voor de bezoekers en Darling West genieten.

8 februari 2023
In dit bericht:
Translate »