De Nederlandse pianist en componist Daniël Tomàs presenteert vandaag met trots zijn tweede EP, getiteld ‘Halcyon’. Na het succes van de EP ‘Pluviophile’, waarop hij zijn persoonlijke identiteit verkende als dromer en dagdromer, duikt Tomàs nu dieper in de betekenis van die dromen en nodigt hij luisteraars uit om hun eigen interpretatie te geven.

 

Acceptatie door middel van muzikale verhalen
‘Halcyon’ is een drie nummers tellende EP die op 19 januari 2024 wordt uitgebracht via Revanche Records. Het concept van de EP verkent de thema’s van verlies en acceptatie door middel van muzikale verhalen. Het eerste nummer, ‘Dirge’, weerspiegelt dromen over verlies en de diepgaande betekenis daarvan. ‘Ruin’ gaat over dromen van verlies dat al heeft plaatsgevonden, met een bijzondere verwijzing naar de Slag om Arnhem. Het laatste nummer, ‘Halcyon’, nodigt luisteraars uit om verlies te accepteren en vooruit te ‘vliegen’, geïnspireerd door de gelijknamige, mythische vogel waarvan men vroeger geloofde dat hij stormen kon oproepen.

 

Artistieke reis
De EP ‘Halcyon’ markeert een belangrijke stap in Tomàs’ artistieke reis, die in 2023 begon met de release van het album ‘Pintures I’. Gedurende vier maanden sloot de kunstenaar zichzelf op in de huiskamer van zijn ouders om alles op te nemen op een feltpiano. Het vervolg, ‘Pintures II’, staat gepland voor release in 2024 en werd opgenomen vanuit zijn eigen woonkamer, waar oplettende luisteraars zelfs een deken van omgevingsgeluid kunnen ontdekken.

 

Allereerste clubtour
Na een succesvolle reeks optredens tijdens de Popronde kondigt Daniël Tomàs nu ook zijn allereerste clubtour aan. Tijdens deze tournee, die langs bijzondere locaties in Nijmegen, Utrecht, Arnhem en Eindhoven voert, kunnen bezoekers zich laten verrassen door neoklassieke muziek doordrenkt met zowel elektronische als klassieke piano elementen, altijd verrijkt met spontane improvisaties.

Daniël Tomàs live data 2024
Donderdag 28 maart: Nijmegen, De Vereeniging
Maandag 1 april: Utrecht, TivoliVredenburg
Donderdag 25 april: Eindhoven, Muziekgebouw Eindhoven
Woensdag 1 mei: Arnhem, Luxor Live

20 januari 2024
In dit bericht:
Translate »