Vandaag heeft Current Joys het nieuwe album LOVE + POP aangekondigd dat op 4 augustus uitkomt via Secretly Canadian. Ter gelegenheid hiervan hebben ze het titelnummer “LOVE + POP” en de bijbehorende videoclip uitgebracht. De single is hooky en baldadig, met de vrouwelijke vocalen van Your Angel (ook bekend als Maddy Boyd).

Current Joys, is de artiestennaam van Nick Rattigan, die ook een van de belangrijkste leden van Surf Curse is. Rattigan, een buitenmaatse creatieve kracht, is een productieve songwriter, producer, artiest en videoclipregisseur, met meerdere credits in elke discipline. LOVE + POP wordt het tiende album van Current Joys in evenveel jaar.

Current Joys werd sterk geïnspireerd door de muziek en het proces van Lil Peep bij het maken van het nieuwe album. LOVE + POP bevat een cover van Peep’s “walk away as the door slams” als albumopener. Rattigan beschrijft een meedogenloos, koortsachtig streven om die inspiratie te grijpen en een uitgestrekt, onverwacht album te maken, met “een klassiek nummer in Current Joys-stijl en een tien minuten durende housetrack op dezelfde plaat. Al deze nummers zijn ook de demo van het nummer”, zegt Rattigan. “Zij zijn het begin en het einde.

Wat begon als een uniek passieproject, groeide onverwachts uit tot een unieke samenwerkingsplaat voor Current Joys. Rattigan legt uit: “Ik ben eerder van plan geweest om samen platen te maken, maar die eindigen vaak helemaal bij mij, op een paar uitzonderingen na. Maar toen gaf deze plaat me de kans om extreem samen te werken, om andere mensen instrumentale nummers te laten schrijven, links rond te sturen waar mensen mee kunnen rotzooien en mee kunnen wegen. Ik ging zitten om credits te doen en besefte dat hier al deze mensen en stijlen allemaal samenkwamen en werkten.” Met name Lil Yachty, Lily West (Lala Lala), Slow Hollows en meer staan ook op de plaat.

24 juni 2023
In dit bericht:
Translate »