Een geweldige cover van “Amarillo Highway” wat we nog kennen van de goede Terry Allen. Veel mensen vinden dit het mooiste countrylied ooit!

Over Emily Nenni

Na het succes van “On The Ranch” komt Emily Nenni met een nieuw album “Drive & Cry” wat gaat uitkomen op 3 mei.
We schreven over “On The Ranch”, “De vader van Emily Nenni luisterde naar James Brown en John Coltrane, haar moeder naar Patsy Cline, Willie Nelson en Hank Williams. Ze viel voor de smaak van haar moeder en na haar opleiding verhuisde ze van Californië naar Nashville. Tussendoor werkte ze nog een tijdje op een ranch in Colorado. Nu, wat jaren later, is er On The Ranch, haar langspeeldebuut. Honky tonk, zoals die ooit bedoeld was. Een stem, zo doordringend als een sirene, muziek zonder franje en teksten waar je beurtelings om kunt lachen en huilen. Naast geweldige eigen nummers is er een verrassende cover van ABBA’s Does Your Mother Know. Het maakt van On The Ranch een prachtplaat en van Emily Nenni een superster in wording. Het eerste nummer van het album is “Good To Know Ya” wat hieronder te horen is.

Emily Nenni in Augustus op Tour
24.08.24 – Den Haag, NL Wild Rooster

25.08.24 – Amen, NL – Cultureel Café de Amer

Met haar debuut On The Ranch veroverde Emily Nenni uit Nashville de harten van muziekliefhebbers die van traditionele hardcore country hielden. Opvolger Drive & Cry is van hetzelfde laken een pak, behalve dat haar stem nog beter is geworden, ze nog meer vertrouwen heeft gekregen als schrijver en ze nu terzijde wordt gestaan door topmuzikanten van onder andere The Deslondes en The Pink Stones. Elf sterke eigen nummers en tot besluit een cover van Terry Allen’s Amarillo Highway. Zo was country ooit bedoeld en Emily Nenni zet die traditie voort en treedt op imposante wijze in de voetstappen van Patsy Cline en de jonge Dolly Parton. Muziek om bij te lachen, te huilen en te drinken.

Tracks:
1. Get To Know Ya

 1. Greatest Hits
 2. Lay Of The Land
 3. I Don’t Have To Like You
 4. Drive & Cry
 5. Changes
 6. I Don’t Need You
 7. I Can’t Pretend It Never Happened
 8. Rootin’ For You
 9. We Sure Could Two Step
 10. Set On The Steps
 11. Amarillo Highway
11 april 2024
In dit bericht:
Translate »