Persbericht, maandag 23 mei 2022

Het twintigjarige country-, blues- en soultalent Boaz brengt op 9 september zijn debuutalbum ‘Keep It Simple’ uit. Met ‘Midnight Train’ was al een eerste single beschikbaar, nu is er met ‘Sweet Sweet Honey’ een tweede. “Het gaat over een onzekere vrouw en hoe ik in het liedje vertel dat daar ook haar kracht zit. Maar dat geldt vind ik voor iedereen: zie je onzekerheden als iets bijzonders, iets karakteristieks waarmee je je onderscheidt van anderen”, aldus de Harlinger en We Want More-finalist seizoen 2020. ‘Keep It Simple’, waar onder anderen Maurice van Hoek en Mercy John aan meewerkten, wordt op de dag van de release gepresenteerd met een live show door Boaz en zijn band in de Neushoorn in Leeuwarden.

Boaz Roelevink is op 20 januari 2002 geboren in het Friese stadje Franeker. Toen hij anderhalf jaar was verhuisde hij met zijn familie naar Kaapstad in Zuid-Afrika. Er werd in het gezin veel muziek gedraaid en al snel ontdekte hij zijn liefde voor country, blues en soul. Tussen de wijngaarden rondom het huis stond de jonge Boaz vaak met zijn vader te zingen. Op 13-jarige leeftijd en inmiddels met zijn familie teruggekeerd naar Nederland, pakte hij het gitaarspelen op om zichzelf te kunnen begeleiden.

Nadat Boaz in 2020 de finale bereikte in de SBS6 talentenshow We Want More, werd het hem duidelijk dat hij zijn leven wilde wijden aan muziek. Hij begon zijn eigen liedjes te schrijven en in samenwerking met meer ervaren muzikanten als Maurice van Hoek en Mercy John ontwikkelde hij zijn vaardigheden als songwriter. Met als veelbelovend resultaat het album ‘Keep It Simple’, met elf gloedvolle gitaarliedjes met een oorsprong in de Amerikaanse rootsmuziek, waarin hij tekstueel zijn levenslessen en -ervaringen heeft verwerkt. Dingen die hij mee heeft gemaakt en koestert. Over zijn familie, zijn eerste liefde, zijn eerste gebroken hart en ander leed. Maar altijd vanuit een het-glas-is-halfvol-benadering, waarvan de nu beschikbare single ‘Sweet Sweet Honey’ een illustratief voorbeeld is.

23 mei 2022
In dit bericht:
Translate »