Persbericht, dinsdag 22 februari 2022

Tomorrowland & Rock Werchter kondigen vandaag meer dan 25 namen aan voor het gloednieuwe CORE Festival. Het tweedaagse boutique festival strikt voor de eerste editie meteen een reeks gerenommeerde internationale artiesten. Onder andere Action Bronson, Caribou, Celeste, Cellini, The Blaze, DJ Harvey, Jamie xx, MEUTE, Mura Masa, Nina Kraviz, Paul Kalkbrenner, Ross From Friends en Sylvie Kreusch tekenen present. CORE Festival vindt plaats op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei in het prachtige Brusselse Ossegempark. De voorverkoop start morgen om 11u, de algemene ticketverkoop begint op donderdag 24 februari om 11u. Pre-registreren voor de voorverkoop kan nog via corefestival.com.

Het nieuwe CORE Festival dompelt de bezoeker onder in de schoonheid van de ruwe natuur en brengt van ‘s middags tot 1uur ‘s nachts een bijzonder eclectische line-up met een boeiende mix van diverse genres op 4 verschillende podia verspreid in het prachtige Ossegempark. Hiphop, R&B en soul weerklinken op de outdoor Ardo met onder meer Celeste, Action Bronson, Ezra Collective en Sylvie Kreusch. Het Ardo podium sluit steeds af met een feestje. Op vrijdag mag Paul Kalkbrenner het festival afsluiten, op zaterdag is het de beurt aan Jamie xx.

Festivalgangers zullen in de indoor Endoma kunnen genieten van een reeks live electronica acts, waaronder Caribou, Fatima Yamaha, MEUTE, Mura Masa, SOHN en The Blaze. Op de outdoor Altverda trekt het festival volop de kaart van alternative dance met als blikvangers onder meer Nina Kraviz, Ross From Friends en Cellini. Voor de fans van house muziek is er de intieme Orlo met onder meer Agoria, Bibi Seck, CC:DISCO!, DJ Harvey, Horse Meat Disco en Sofia Kourtesis.

Natuur, muziek en kunst vormen het hart van een innemende totaalervaring. De bezoekers van CORE Festival worden geprikkeld door indrukwekkende en unieke kunst-, geluids- en lichtinstallaties die harmonieus samengaan. De organisaties van Tomorrowland & Rock Werchter bundelen hun krachten en expertise om in het bruisende Brussel, hoofdstad van Europa, een verfrissend, origineel, groen en intiem festival te brengen. Tot 25.000 bezoekers per dag, zowel Belgische als internationale festivalgangers, worden verwacht.

Met het Ossegempark kiezen de organisatoren voor een prachtig en schilderachtig natuurdomein in Brussel, centraal gelegen aan de voet van het Atomium op het Heizelplateau. Het is een bewuste keuze om CORE Festival naar de rand van de stad te brengen. Bezoekers vinden in Brussel een breed en gevarieerd aanbod aan hotels en overnachtingsmogelijkheden.

Een overzicht van de tot nog toe bevestigde acts kan je terugvinden op corefestival.com. De voorverkoop van het nieuwe festival start op woensdag 23 februari om 11 uur, de algemene ticketverkoop begint op donderdag 24 februari om 11 uur via corefestival.com. Een dagticket is er vanaf 67 euro(inclusief servicekosten), een weekendticket vanaf 123 euro (inclusief servicekosten). Via corefestival.com zullen ook VIP-tickets en packages inclusief hotelovernachting aangeboden worden.

24 februari 2022
In dit bericht:
Translate »