Persbericht, vrijdag 28 januari 2022

Wie denkt dat Koen en Kris na meer dan 37 jaar Clouseau wat gas terugnemen, heeft het mis. De band brengt op vrijdag 25 maart het veertiende studioalbum Jonge Wolven uit. De titel geeft al aan dat de mannen nog lang niet uitgezongen zijn. Daarnaast verschijnt vandaag de tweede single Stil, de opvolger van Één Keer In Een Leven.

Het wonderschone ‘Stil’ is geschreven door Koen, Kris en Stefaan Fernande. Het nummer is een openhartige kijk op eenzaamheid, verdriet en het overkomen van een innerlijke strijd. Koen zingt: “En langzaam sta ik recht. In de verte zie ik weer. Het einde van de weg die ik bewandel, De ommekeer.”

Na het ijzersterke album Tweesprong (2019) trekken Koen en Kris die lijn door op Jonge Wolven. Het is een eerlijk album dat drijft op enthousiasme en waarachtigheid. Koen zingt beter, eerlijker en volwassener dan ooit en de productie van Kris is feilloos. Je voelt als luisteraar tegelijkertijd onvervalst jeugdig enthousiasme én een hoop vakmanschap. Je hoort échte instrumenten: drums, gitaren, violen – dingen die je op de dag van vandaag nog maar weinig hoort in de hitlijsten.

Zoek op Jonge Wolven vooral niet naar geprogrammeerde grooves of computergestuurde sounds. Alles wat je hoort is écht gespeeld door echte muzikanten. Het is zo onhip dat het wel hip moet zijn. Het album is tevens een laatste getuigenis van het geweldige talent van de in afgelopen september overleden Belgische songwriter Stefaan Fernande. Kris schreef samen met hem de muziek. Ook Koen zorgde bij meerdere songs voor briljante tekstuele inbreng.

29 januari 2022
In dit bericht:
Translate »