Cherry Glazerr heeft vandaag de release aangekondigd van haar nieuwe album, I Don’t Want You Anymore, dat op 29 september uitkomt op Secretly Canadian. Gecoproduceerd met Yves Rothman (Yves Tumor, Blondshell, Amaarae), beschrijft frontvrouw Clementine Creevy ‘I Don’t Want You Anymore‘ als een “volwassen” album, meer in verwijzing naar haar persoonlijke groei dan een weerspiegeling van de plaat, die in werkelijkheid het best kan worden omschreven in Cherry-Glazerr-stijl als “Extreem Leuk”. De samenwerking met Rothman begon met een cover van Metallica’s “My Friend of Misery” en groeide uit tot deze nieuwe plaat, die Creevy beschouwt als; Cherry Glazerr, volledig geactualiseerd. “De nummers op deze plaat, zijn dé nummers waarvan ik heb gedroomd om ze te maken“, zegt ze.

user image
Foto credit: Maddy Rotman,
En de eerste single ‘Soft Like a Flower‘ is een voorbeeld van die groei. De vandaag gedeelde single wordt met een troebele gitaarriff het ingeluid voordat de ongeremde zang van Creevy de mix binnenkomt. Ze zingt over een allesverterende obsessie en wordt in het refrein vergezeld door oude bandgenoot Sami Perez. “I’m high on your something”, jammeren ze. “I like you killing me/ I like you killing me/ I like you killing me.” Het is trots, emotioneel, wat Creevy een ‘Evanescence-moment’ noemt. “Het is een echte ‘losing your f*** shit’ soort sfeer,” zegt ze. “Ik wilde dat dit album gewoon hart en ziel zou zijn. Volledig bloot. Het gaat ook een beetje over het liefhebben van de angst en giftigheid die gepaard gaan met geruïneerd worden door een ander persoon. Loslaten en je eraan onderwerpen, maar jezelf erop betrappen dat je te veel op hen bent gaan lijken.”Het is vier jaar geleden dat Cherry Glazerr haar schitterende derde album ‘Stuffed and Ready’ uitbracht, maar Clementine Creevy heeft geen haast. “Ik heb deze jaren besteed aan het goed kijken naar mezelf, naar mijn relaties en erover schrijven“, zegt ze. “Ik denk dat ik veel van mijn onzin in het reine ga brengen.”Cherry Glazerr is, sinds Creevy nog op de middelbare school zat, erg vaak on the road geweest en toen de pandemie toesloeg, dompelde ze zich onder in een statisch bestaan, het toerende leven was haar ontnomen. “Als je altijd snel weer weggaat, heb je geen goed idee van waar je relaties staan, romantisch of anderszins. Je denkt niet na over het werk dat nodig is om ze te onderhouden, ‘zegt ze.

Creevy beschrijft het ambitieuze nieuwe album van Cherry Glazerr, I Don’t Want You Anymore, als een van haar meest persoonlijke, rauwe muziek tot nu toe, een verzameling liedjes die voortborduren op deze periode van zelfafrekening. Het is de eerste die ze heeft geproduceerd sinds Cherry Glazerrs garagerockdebuut, Haxel Princess, dat bijna tien jaar geleden uitkwam toen Creevy nog een tiener was. Dat album maakte van Cherry Glazerr een vaste waarde in Los Angeles, en de opvolger, Apocalipstick uit 2017, zette haar op de nationale kaart. Wat ons betreft volgt Europa nu.

16 juli 2023
In dit bericht:
Translate »