Vandaag is de langverwachte release van ‘Hill Country Love,’ het nieuwste album van de GRAMMY Award-winnende artiest Cedric Burnside. Dit album verstevigt niet alleen Burnside’s positie in de hedendaagse blues scene, maar dient ook als een diep persoonlijk verhaal, dat de draden van zijn rijke familie erfenis en de kenmerkende klanken van Hill Country Blues met elkaar verweeft. Geboren in het soulvolle Noord Mississippi, belichaamt ‘Hill Country Love’ de rauwe, ritmische essentie die het genre definieert en biedt het luisteraars een reis door het hart van de blues.

De laatste single van het album “Juke Joint” brengt de levendige geest van de lokale uitgaansgelegenheden tot leven die fundamenteel zijn voor Burnside’s muzikale en persoonlijke ontwikkeling. Begeleid door een video waarin Burnside het nummer uitvoert, brengt “Juke Joint” een eerbetoon aan deze essentiële ontmoetingsplaatsen van de Hill Country gemeenschap. “De juke joint was meer dan alleen een ontmoetingsplaats voor mij,” zegt Burnside. “Het was waar ik leerde over het leven en muziek. Het was mijn toevluchtsoord vanaf een jonge leeftijd, het vormde wie ik nu ben als artiest.”

Credit: Jim Arbogast

Hill Country Love’ vertegenwoordigt een scharniermoment in Burnside’s carrière, waarbij zijn legendarische erfgoed vermengd wordt met innovatieve muzikale exploratie. Opgenomen in een oud gebouw in Ripley, Mississippi, dat Burnside ooit voor ogen had als een juke joint, vangt het album de authentieke vibe en spontane energie die kenmerkend zijn voor zijn geluid. In samenwerking met producer Luther Dickinson, heeft Burnside een collectie songs gemaakt die resoneren met authenticiteit en passie, de grenzen verleggend van het Hill Country Blues genre terwijl het zijn wortels eert.

Burnside bereidt zich voor om met ‘Hill Country Love’ op pad te gaan met een uitgebreide tournee door de Verenigde Staten, Canada en Europa. Van intieme locaties zoals The Burl in Lexington, KY, tot grotere podia zoals het Chesterfield Amphitheater in MO en gerenomeerde festivals als North Sea Jazz en Notodden, belooft Burnside’s tour een dynamische showcase van Hill Country Blues. Deze tour viert niet alleen de release van ‘Hill Country Love’ maar ook Cedric Burnside’s blijvende verbinding met zijn roots en zijn evolutie als een leidende stem in de hedendaagse blues. Ga voor meer informatie en om tickets naar www.cedricburnside.net.

7 april 2024
In dit bericht:
Translate »