De Canadese indie-folk singer-songwriter Cat Clyde brengt vandaag haar nieuwe album Down Rounder uit. Down Rounder is het derde album van Cat Clyde, is een combinatie van country, folk, blues en akoestische punk en bevat tien intieme en passievolle tracks.

Clyde begon in 2020 al aan Down Rounder, de opvolger van haar album Hunters Trance uit 2019, in haar thuisstudio in haar blokhut in Quebec, met plannen om de plaat zelf te produceren met haar partner Strummer Jasson. Als geluk bij een ongeluk moest Clyde haar blokhut verlaten vanwege de slechte staat. Hierdoor kwam ze in aanraking met Tony Berg (Phoebe Bridgers, Taylor Swift, Paul McCartney), met wie ze uiteindelijk het album in een week heeft geproduceerd en opgenomen in de beroemde Sound City-studio’s van Los Angeles.

De thema’s van Down Rounder zijn geïnspireerd door haar inheemse Métis-afkomst en haar spiritualisme en hedendaagse onderwerpen als de verwoestende effecten van het kolonialisme, het milieu en de door mannen gedomineerde samenleving

 

17 februari 2023
In dit bericht:
Translate »