De Nigeriaanse superster Burna Boy heeft vandaag zijn nieuwe album ‘I Told Them…’ uitgebracht. Het is Burna’s zesde studioalbum en het is de opvolger van ‘Love, Damini’ uit 2022.
Op het nieuwe album zijn onder andere de tracks ‘Big 7’ en de dinsdag verschenen track ‘Cheat On Me (feat. Dave)’ te beluisteren.
Met dit album maakt Burna Boy een statement aan iedereen die het afgelopen decenium niet in zijn kunnen en doelstellingen geloofde: I Told Them…! Burna’s motto was al die tijd dan ook; don’t complain, don’t explain, just believe!
Tracklist

 1. I Told Them (feat. GZA)
 2. Normal
 3. On Form
 4. Sittin’ On Top Of The World (feat. 21 Savage)
 5. Tested, Approved & Trusted
 6. Cheat On Me (feat. Dave)
 7. Virgil
 8. Big 7
 9. Dey Play
 10. City Boys
 11. Giza (feat. Seyi Vibez)
 12. 12 Jewels (feat. RZA)
 13. If I’m Lying
 14. Thanks (feat. J. Cole)
 15. Talibans II – Bonus Track
Over Burna Boy
De Nigeriaanse singer-songwriter Burna Boy werd geboren als Damini Ogulu in Port Harcourt City, Nigeria. Hij begon met het produceren van muziek toen hij tien jaar oud was. Nadat hij afstudeerde verhuisde Burna naar Londen om naar de universiteit te gaan. Na twee jaar stopte hij ermee en verhuisde terug naar Nigeria om zijn passie na te streven. Hij ontmoette de creatieveling LeriQ die hem studioruimte kon toewijzen waarna Burna begon met opnemen en produceren. Zijn vader luisterde altijd naar reggae- en dancehall-muziek, dus hier komen zijn vroege invloeden en muziekstijlen vandaan. LeriQ en Burna produceerden een nummer met de titel “Prefer to Party”, waarmee hij op nationaal en internationaal niveau bekendheid kreeg.

Burna Boy heeft een lange reeks EP’s, singles, mixtapes en albums uitgebracht, waaronder OUTSIDE uit 2018. Het betekende de doorbraak van Burna Boy in de VS en kwam binnen op nummer 3 in de ‘Reggae Albums’-hitlijst van Billboard, voornamelijk door de blockbuster single/video ‘Ye’. Burna werd ook genoemd als een van YouTube’s Artist On The Rise.

Burna is één van grootste sterren van de hedendaagse Afrikaanse muziek en schepper van een nieuw genre dat hij eenvoudigweg ‘Afrofusion’ noemt. In 2019 maakte Burna Boy zijn Coachella-debuut en in de jaren die volgde verkocht hij wereldwijd de grootste stadions uit: van Wembley Stadium in Londen tot Madion Square Garden in NYC tot onze eigen Geldredome in Arnhem. Ook was hij deze zomer headliner op Down The Rabbit Hole Festival.

 

25 augustus 2023
In dit bericht:
Translate »