Persbericht, dinsdag 1 februari 2022

Bright Eyes heeft een uitgebreid heruitgave / heropnameproject aangekondigd op Dead Oceans voor 2022. De gerespecteerde band, die vorig jaar hun volledige opnamecatalogus naar het Secretly Group-label verhuisde, heeft plannen onthuld om alle negen van hun studioalbums opnieuw uit te geven als een ‘Companion’-serie met aanvullende opnames die samen zijn gemaakt in hun ARC Studios in Omaha. De heruitgave van het album zal worden gecombineerd met de release van een Companion EP van vijf nieuwe opnames van nummers op de originele release plus een coverversie van een artiest die ze bijzonder inspirerend vonden ten tijde van de originele opname. De Companion-serie geeft Conor Oberst, Mike Mogis en Nathaniel Walcott de kans om een ​​deel van hun eerdere materiaal opnieuw te bekijken en het volledig te herwerken – met af en toe wat getalenteerde vrienden. Dit ambitieuze project zal het komende jaar de release van 54 nieuwe opnames meebrengen. Zie enkele hoogtepunten in de trailer:

De eerste drie albums van Bright Eyes die op 27 mei de Companion-behandeling krijgen, zijn: A Collection of Songs Written and Recorded 1995-1997, Letting Off The Happiness (oorspronkelijk uitgebracht in 1998) en de inmiddels iconische LP Fevers and Mirrors.

De aankondiging van vandaag komt met de release van drie nieuwe opnames uit de Companion-serie:

Bright Eyes begon in 1995 als een opnamenaam voor het werk van de toen 15-jarige Conor Oberst met producer/multi-instrumentalist Mike Mogis. Mogis en componist/arrangeur/multi-instrumentalist Nathaniel Walcott werden in 2006 volwaardige leden. In de loop van 23 jaar is de impact en invloed van de muziek aanzienlijk geweest. Oberst zegt zelf over de ambitieuze serie: “Het is een zinvolle manier om contact te maken met het verleden die niet helemaal nostalgisch en genotzuchtig aanvoelt. We nemen deze nummers en maken ze opnieuw interessant voor ons. Dat vind ik leuk. Ik hou van een uitdaging. Ik word graag gedwongen om iets te doen dat een beetje moeilijk is, gewoon om te zien of we het kunnen.”

Het is de wens om die sonische premie te vieren die Oberst en de band voor het eerst enthousiast maakte over het idee van uitgebreide heruitgaven. Maar dit zou geen Bright Eyes-project zijn als een moment gewijd aan het waarderen van het verleden niet zou worden omgezet in een kans om verbinding te maken met de toekomst. Dat is waar de negen begeleidende EP’s binnenkomen. Of zoals Oberst het zegt, “de aanvullende lezing” voor de primaire heruitgaven: één zes-track EP per heruitgegeven album, elk met vijf herwerkte nummers van dat album.

Bright Eyes gaat zeer uitgebreid op tour, te beginnen in de USA. Op 22 augustus horen we bij Paradiso hoe deze Companion-behandeling de nummers live uit gaan pakken!

2 februari 2022
In dit bericht:
Translate »