Hiphop bestaat 50 jaar. Om dat te vieren lanceren Legacy of Music en hiphop-podcast BRAL. de podcastserie Wegbereiders – 50 jaar hiphop. De serie bestaat uit twaalf afleveringen, waarin iedere maand het leven en werk van een hiphop-pionier wordt besproken.

“Met Wegbereiders – 50 jaar hiphop laten we luisteraars kennismaken met de oorsprong en evolutie van het hiphop-genre”, vertellen de makers. “We vertellen verhalen van pioniers en laten muziek horen die luisteraars misschien al vergeten waren. De serie is overigens niet alleen bedoeld voor hiphopfans, ook als muziekliefhebber kun je er iets van opsteken!”

De eerste aflevering van Wegbereiders – 50 jaar hiphop verschijnt op vrijdag 27 januari. Daarin gaat het over het oeuvre en de impact van Grandmaster Flash. Daarna verschijnt maandelijks een nieuwe aflevering op alle gangbare streamingplatforms en op Youtube.
Beluister de eerste aflevering hier.

“Wij zijn heel enthousiast over deze samenwerking met BRAL.”, aldus Frank Bloemen van Legacy of Music. “Hiphop is een genre waarover veel vooroordelen bestaan, maar het houdt zoveel meer in dan alleen muziek. Deze podcastserie is onze manier om de indrukwekkende, persoonlijke verhalen en de rijke geschiedenis van het genre te delen met onze luisteraars. Met BRAL. vieren we echt het tofste verjaardagsfeestje dat wij ons kunnen voorstellen.”

BRAL. (Beats, Rhymes and Life.) is een tweewekelijkse podcast over hiphop, cultuur en lifestyle. De podcast wordt sinds 2019 gemaakt door Casper Knipscheer (a.k.a. Mr. Ghostman, booker bij Twist Agency en tourmanager Wu-Tang Clan), Nick Hoogzaad (a.k.a. Sluwe Voszz, rapper, dichter en presentator) en Michel Lindenborn (a.k.a. Noot, producer).

Legacy of Music is een online community en gaat over de muziekiconen en de tijd dat ze geschiedenis schreven.

Wegbereiders wordt geproduceerd en uitgegeven door the Creative Chapter, met medewerking van Legacy of Music, Uiltje Brewing Company en Repeat.

28 januari 2023
In dit bericht:
Translate »