Onlangs stond de southern bluesrock act Molly Hatchet in Nederland om hun nieuw album Battleground te promoten. De band komt uit het Amerikaanse Jacksonville waar ook Lynyrd Skynyrd, the Allmond Brothers, 38 Special, Blackfoot en Limp Bizkit, Ryan Adams vandaan komen. “Hahaha ja dat is zo en de nadruk ligt op vandaan komen. Je wil er niet te lang zijn hoor.Iedereen doet hetzelfde rondje van 12 cafés en dat is het om zo snel mogelijk uit dat gat te komen’ verteld de goedlachse gitarist van Bobby Ingram van Molly Hatchet.

De haren zijn grijzen en de ogen glinsteren van geluk. “Wat een geluk he, ik speel al 50 jaar gitaar op een podium…” hij kijkt even omhoog.

De band gaat al jaren mee, het meest recente studiowerk ‘Justice’ komt uit 2010 waarna er diverse compilaties, cover- en live albums zijn verschenen. Het nieuwe album en de dubbel cd Battleground is wederom een live album. ‘Dat is waar en waarom ook niet? Het begon 5 jaar geleden in Zwitserland en in Duitsland. Het zou helemaal niet zo’n ding zijn, maar het ging maar door het de opnames. Het werd daardoor een 5 jaren project dat begon in 2014. We hebben wel veel lol gehad en gedurende 5 jaar zijn we bandleden verloren. Dave Hlubek (september 2017) en Phill McCormack (april 2019). Gedurende ons 40 jubileum tour, afgelopen zomer, hebben we het project afgerond. We vonden ook dat we de nieuwe zanger een kans moesten geven en de fans te laten weten wie Jimmy is.

“Het is een lang project geweest met veel opnames die uiteindelijk zijn ingezongen.” Battleground klinkt fris en kent een mix van oude en nieuwe songs. “De fans vertelden wat ze willen horen. Tijdens de shows of de respons. Zo staan er songs op die we niet eerder live hebben opgenomen en is het inderdaad een mooie mix van songs geworden.” “Nu we het live album hebben en de nieuwe zanger het heeft ingezongen is het mooi om hem te zien groeien in deze rol. Hij doet het goed hoor en daar ben ik blij om. Inmiddels zijn we al druk aan het schrijven voor een waar nieuw album, maar dat zal ergens in 2021 dan moeten uitkomen. Het duurt nog even… We spelen vanuit onze harten en dit is de sound wat we hedendaags spelen.”.

Het geeft ook veel energie en nog steeds. Het is een eer om met Tim Lindsey te spelen. Hij zit al 20 jaar in de band, heeft voor Lynyrd Skynyrd gespeeld en toetsenist John Galvin en ik spelen al euh… 40 jaar geleden namen we samen voor het eerst op! ““We kwamen elkaar voor het eerst tegen in 1980 in de Danny Joe Brown band. (Danny Brown (2005) was eerste zanger van Molly Hatchet). We zijn bij hem beginnen en werken nog steeds met elkaar! Het is een lust en eerlijk gezegd is het een solide band tegenwoordig. Geloof me ik heb vele bezettingen zien komen en gaan.” “In het verleden hebben we veel bandwisselingen gehad, maar dat is vooral de laatste 15 jaar dat het allemaal stabiel is.”
“De bandleden gaan vooral uit vrije wil. Ze kunnen het niet aan, andere interesse of er is iets persoonlijks.”

Gitarist Bobby Ingram is de langstzittend bandlid. “het is mijn lot om de traditie voort te zetten hahaha. Ik heb een soort loyaliteit om deze legendarische band voort te zetten.” Molly Hatchet is dan ook een legendarische act waarvan de eerste albums sterke albums zijn.’ Maar ik ga je wat vertellen wat weinig mensen weten…”
“Ik huurde Danny in 1975 in om te zingen in mijn band, haha Ik gaf hem de microfoon. Hij kwam eens langs en was toen een kantoorklerk. Strak in het pak, das voor, je kent het wel. Ik vroeg hem kun je zingen? “Denk ik wel” vertelde hij. Nu vroeg ik hem of hij ook een frontman kon zijn. “Een wat??” Later werd hij een van de beste southern rock frontmannen”.
Wanneer Danny uit de band ging stond hij doornat voor mijn door. We hebben veel gepraat en hij vertelde dat er veel in Hatchet te doen was. Vandaar dat hij mij vroeg om samen te spelen. Toen hij terugkeerde naar Hatchet belde hij weer. In had in die 4 jaar mijn eigen band Bobby Ingram Project en mijn project was de band China Sky waarvoor ik een platendeal had bij CBS.”

 

“Hij nodigde me uit om een gitarist te vervangen, maar ik zag dat er veel gedoe in de band was en dat geeft mij te denken, dus ik heb bedankt. Nu kreeg ik na 3 maanden weer een telefoontje van Danny om weer naar Orlando te komen. Nu ging het om de andere gitarist. Ik zei dat ze het probleem intern eerst moeten uitzoeken. Daarna belde Danny weer! Drie keer! In januari 1987 stond ik voor het eerst op het podium met Molly Hatchet, speelde 5 minuten en was verkocht aan de songs, de energie en jouw eerste vraag. Nu 32 jaar later zit ik hier ! Nog steeds en geniet er nog steeds van! Hoe had ik kunnen denken dat ik na al die jaren Molly Hatchet in ere houdt.”

22 december 2019
In dit bericht:
Translate »