Op vrijdag 3 mei brengt Blaudzun zijn nieuwe single Shades uit, als voorproefje op zijn aankomende album Latter Days dat op 18 oktober uitkomt. Naast de albumrelease kondigt Blaudzun ook een clubtour aan, die van start gaat in februari 2025 en hem met zijn zeskoppige band langs verschillende Nederlandse clubs zal voeren.

Latter Days is het zevende album van Blaudzun, nom-de-plume van Johannes Sigmond. Eerder dit jaar kwamen er al twee singles uit, Dreamers en Summer Song, die beide goed werden ontvangen door fans en regelmatig te horen waren op diverse radiozenders. Nieuwe single Shades is een popsong met invloeden uit de jaren ’80. Het nummer is geproduceerd in samenwerking met Marien Dorleijn, bekend als frontman van Moss, en gemixt door Robin Hunt. In het lied met de punchline; “we lived, we loved, let’s do it all again” benadrukt de songwriter zijn liefde voor rocksongs met goede hooks waarbij melancholie en hoop hand in hand gaan. “Shades staat in veel opzichten symbool voor het hele album. Het is een optimistisch lied voor de grillige en soms ingewikkelde tijden waarin we momenteel leven”, aldus Blaudzun.

Naast de albumrelease kondigt Blaudzun ook een clubtour aan, die van start gaat in februari 2025 en hem met zijn zeskoppige band langs verschillende Nederlandse clubs zal voeren. Daarnaast staan er ook optredens in andere Europese landen op het programma. Klik hier voor alle data. Latter Days wordt uitgebracht onder het platenlabel Labeltje Labeltje.

1 mei 2024
In dit bericht:
Translate »