Het was een avond vol Nederlands muziek talent in de Oosterpoort. Naast Douwe Bob die met het nieuw Nederlands talent Melle  in de grote zaal stond, was er nog een top product in spe in Groningen te vinden.

Het is de Nederlandse zangeres Merel Koman die Groningen weer aandoet. Met haar band Blackbird weet ze de kleine zaal van de Oosterpoort mooi gevuld te krijgen. Haar nieuwe  album Pink Shades staat in deze tour centraal.

Met haar 5 koppige band weet ze haar show strak te beginnen met ‘Down Down Down’ en ‘Stay Or Go’. Het enthousiasme van de band is groot. De zangeres straalt op het podium en siert het podium. Haar album is oprecht en dat zie je live dan ook terug. Vol trots brengt ze het titelstuk van het album. Haar verhalen geven de route van haar gevoel bij de songs weer.  Met een ode aan haar fans die Blackbird al enige jaren hebben gesteund vertolkt de band ‘Shine Forever’. Swingend over het podium en zelfverzekerd presenteert de band de song van het album.

Voor de toegift staan ze met z’n drieen op het podium de cover ‘Helplessly Hoping’ van Crosby Stills Nash te zingen. Mooie samenzang en  in balans waarbij de band direct aangeeft wat de kwaliteit van de band is. ‘Stay or Go’ krijgt een reprise. Met het laatste nummer van het album ‘Time Could Tell Me  Now’ stelt ze de vraag hoe de toekomst er uit zal zien. Een mooi nummer van Blackbird en Stephanie Struijk. Met de oude songs ‘Tell Your Mama’ en ‘Moonshine Motel’ sluit ze de avond.

 

17 februari 2024
In dit bericht:
Translate »