Vandaag delen BLACK STONE CHERRY wederom een voorproefje van hun achtste studio-album ‘Screamin’ At The Sky’. Het nieuwste nummer, ‘Smile, World’ probeert iedereen eraan te herinneren om het positieve in de dag te vinden.

De band vertelt: “Smile, World is a song where its title says it all!  It’s something we think, in today’s climate especially, the world needs to do more of.  We ALL get overwhelmed, sad, mad, frustrated, etc… But sometimes the best thing to do is sit back, put things in perspective, and simply Smile, World!” 

 

Het nieuwste opus van het viertal uit Kentucky, ‘Screamin’ At The Sky’, zal op vrijdag 29 september verschijnen via Mascot Records. Het album is beschikbaar op wit vinyl, een limited edition deluxe vinyl boxset, CD en digitaal. Pre-order hier.

De band stelde de volgende vraag aan hun trouwe Cherryheads, ‘What lights up your face?’, waarbij ze hen verzochten een video van zichzelf in te zenden met de kans om te worden toegevoegd aan de video voor “Smile, World”.
In de afgelopen maanden hebben de heren nog drie andere nummers gedeeld van ‘Screamin’ At The Sky’. Bekijk de lyric video voor de titeltrack hier, en de video’s voor ‘Nervous’ hier en ‘Out of Pocket’ hier.

‘Screamin’ At The Sky’ bevat geheel nieuw materiaal dat gezamenlijk op tour is geschreven, maar toen het tijd was om op te nemen besloot BSC iets te proberen waar het altijd van heeft gedroomd: een album opnemen in The Plaza Theatre in Glasgow, Kentucky – een legendarische 1020 zitplaatsen tellende zaal gebouwd in 1934 met een prachtige akoestiek. “Every time we played the Plaza we wondered what it would sound like to record drums there. We finally decided to put all our eggs in one basket,” aldus Chris. In juni 2022 huurde de band de hele zaal af en verhuisde ze al hun opnameapparatuur en trouwe ingenieur Jordan Westfall die kant op. De kelder werd ingericht als control room en op het podium werden de drums opgenomen. De opnames in deze karakteristieke zaal hebben geresulteerd in een muzikale mijlpaal voor BSC.

Het laatste album van BLACK STONE CHERRY, The Human Condition’, kwam uit in oktober 2020 en was hun zesde opeenvolgende nummer 1-album in de UK Rock Album hitlijsten. De eerste single van het album, ‘Again’, was de grootste single van de band in meer dan 10 jaar in Amerika, met een piek op #15, en hun hoogste hit ooit in Canada met een plek in de top-15. Het album behaalde wereldwijd 50 miljoen streams. In de loop der jaren heeft BSC onder andere als headliner diverse arenashows gespeeld en het podium gedeeld met een breed scala aan supersterren waaronder Alter Bridge, Def Leppard, Gov’t Mule, Nickelback, Lynyrd Skynyrd, Bad Company, Mötorhead, Halestorm, Stone Temple Pilots, The Darkness en ZZ Top. In 2018 trad BSC op voor 100.000 mensen op het Download Festival als support van Guns N’ Roses en in 2021 speelde de band in de prestigieuze Royal Albert Hall, vereeuwigd op de live-DVD ‘Live From The Royal Albert Hall…Y’All’ uit 2022.

 

Track listing:
1. Out Of Pocket
2. Screamin’ At The Sky
3. Nervous
4. When The Pain Comes
5. Show Me What It Feels Like
6. R.O.A.R.
7. Smile, World
8. The Mess You Made
9. Who Are You Today?
10. Not Afraid
11. Here’s To The Hopeless
12. You Can Have It A
26 augustus 2023
In dit bericht:
Translate »