Björk heeft haar nieuwe single “ovule” onthuld welke volgt op de vorige week gedeelde single “atapos”. In “ovule” wordt de kwetsbaarheid van liefde wordt onderzocht terwijl ze zich een glazen bol voorstelt; de verwachtingen binnen gehechtheid en de evenwichtsoefening die relaties vormt, worden hooggehouden zodat ze naar een meer harmonieuze toekomst kunnen worden verheven.Het nummer is afkomstig van haar aanstaande album, “fossora”, dat op 30 september wordt uitgebracht via One Little Independent Records.

“ovule for me is my definition of love,
it is a meditation about us as lovers walking around this world,
and i imagine 2 spheres or satellites following us around,
one above us that represents ideal love,
one below us representing the shadows of love,
and we ourselves walk around in the third sphere of real love,
where the everyday monday-morning meet-in-the-kitchen-love lives in.”

De video is geregisseerd door Nick Knight met co-creatieve regie door Björk met creatief adviseur en vaste collega James Merry.

Speciale dank aan Alessandro Michele en Gucci voor al hun hulp en ondersteuning bij het maken van deze video, vooral voor de samenwerking aan de prachtige jurk die Björk in de video draagt, en Squarespace voor het helpen bij het creëren van speciale websites om deze audiovisuele projecten te lanceren.

Björk is een multidisciplinaire kunstenaar die keer op keer innoveert op het gebied van muziek, kunst, mode en technologie. Van het schrijven, arrangeren en produceren van een uitgebreide muziekcatalogus tot haar samenwerkingen met wetenschappers, app-ontwikkelaars, schrijvers, uitvinders, muzikanten en instrumentmakers, Björk blijft inspireren en experimenteren, en herdefinieert de grenzen van wat het betekent om een muzikant te zijn.

15 september 2022
In dit bericht:
Translate »