Billy Joel is terug met nieuwe muziek. Zijn nieuwe single heet Turn The Lights Back On. De 74-jarige Joel scoorde vanaf de jaren zeventig wereldhits met singles als Piano ManUptown Girl en Goodnight Saigon.

‘Did I wait too long… to turn the lights back on?’ zingt Billy Joel in zijn nieuwe single. Het is voor het eerst sinds dertig jaar dat de Amerikaanse zanger, songwriter en pianist nieuwe muziek uitbrengt. Billy Joel maakte vorige week zijn entree op TikTok. Daar hintte hij al op zijn muzikale terugkeer. Bij Turn The Lights Back On is ook een lyric video uitgekomen. De officiële video volgt volgende week.

Beluister Turn The Lights Back On.

Billy Joel, die dit jaar zijn 75e verjaardag viert, scoorde wereldhits met singles als Piano Man (1973), She’s Always A Woman (1977), Uptown Girl (1983), Goodnight Saigon (1987) en We Didn’t Start The Fire (1989). In zijn decennialange carrière scoorde hij in de VS 33 Top 40-hits, wereldwijd verkocht hij meer dan 160 miljoen albums. Hij werd 23 keer genomineerd voor een Grammy Award en mocht daarvan zes awards in ontvangst nemen. In 1992 werd hij opgenomen in de Songwriters Hall of Fame en in 1999 ook in de Rock and Roll Hall of Fame. De afgelopen tien jaar trad Billy Joel maandelijks op in Madison Square Garden in zijn woonplaats New York. Bij zijn 100e uitverkochte optreden in 2018, riep de burgemeester 18 juli uit tot Billy Joel Day. Op Spotify heeft Billy Joel bijna 24 miljoen maandelijkse luisteraars.

Turn The Lights Back On is beschikbaar op alle streamingdiensten en verschijnt in een beperkte oplage ook op 7”vinyl.

1 februari 2024
In dit bericht:
Translate »