Lingen (DE), zaterdag 8 oktober 2022

De Engelse punkrocker Billy Idol weet de laatste jaren vooral ep’s af te leveren. The Cage is zijn nieuwe ep en tourt onder de naam van zijn vorige ep The Roadside door Europa. Nederland doet de man dit keer niet aan, maar net over de grens in Lingen Duitsland was hij met zijn band te bewonderen. Naast Idol weet ook zijn vaste gitaristen Steve Stevens (ook van o.a. Motley Crue zanger Vince Neil solo en Michael Jackson – Dirty Diana) en Billy Morrison (The Cult tour bassist) het podium te vullen.

Voordat de hoofdact van start ging was het aan de energieke punk-rockers van The Foxies de beurt om het publiek op te warmen. Met succes wist songwriter en model Louisa Rose Allen iedereen mee te slepen in hun elektro powerrock.

Het debuutalbum van deze Nashville band moet onder de aandacht worden gebracht en met deze energie is het zeker een band die we voor de toekomst in de gaten mogen houden. Pakkende songs als ‘I Don’t Wanna Want It’, ‘Little Monsters’ en ‘Call Me’ doen het goed. De band doet wat denken aan de beginperiode van de band Blondie.

Uiteindelijk is de zaal volgelopen met mensen die voor Billy Idol komen. Wanneer het licht dimt en de gordijnen achter het podium open gaan zien we de band al op het podium, met Idol boven op een stellage staan. Het is een goede opening dat erg Amerikaans aan doet. En ja, Idol is van de 70s UK punkact Generation X overgestapt naar de US glitterrock van nu. Met het Generation X nummer ‘Dancing With Myself’ opent hij deze show. Maar natuurlijk komen de hits ‘Flash For Fantasy’, Eyes Without A Face’ en ‘Rebel Yell’ voorbij en de cover van Tommy James ‘Mony Mony’  waar Idol een grote hit in UK mee scoorde.

Er was genoeg ruimte voor gitaarsolo’s van Stevens. Het gemak waarmee de man switcht tussen akoestisch en elektrische gitaren met elektronica is mooi om te zien in het ‘Top Gun Anthem’. Het achterdoek scherm werden diverse achtergronden geprojecteerd die passend waren bij de songs vs albums. Van het nieuwe album werd ‘Cage’ en het voor het eerst live gespeelde nummer ‘Rebel Like You’ gespeeld. Met het ‘Born To Lose’ (The Heartbreakers) en het bekende ‘White Wedding’ werd een avondje good old classic rock afgesloten.

9 oktober 2022
In dit bericht:
Translate »