In 2020 verscheen Bill Booth’s album “Til The Blues Have Gone” met z’n maatje Bill Troiani onder The Bills-noemer. Het is nu weer tijd voor z’n eigen solo-cd.

“Het is vooral mijn broeder Bill Troiani dat het grote verschil maakt. Het grote verschil is vooral dat het album meer een blues vibe kent en het nieuwe album meer folk stijl.” De man met de hoed zoekt even naar de woorden.

“Er zijn veel songs met namen op dit album omdat er veel mensen zijn die mij geïnspireerd hebben hahaha. Al heb ik de namen wel gewijzigd hoor. In de basis ben ik terug gegaan naar mijn hometown of eigenlijk staat. Hier droomde ik even terug in de tijd met de verhalen die dat met zich meebrengen. Ik heb hier passend songs van gemaakt.”
het is een klein plaatsje Litchfield in Main.Het is een klein stadje. We noemen het Rivertown omdat er een rivier doorloopt. Het was een industriestadje waar allerlei producten werd gemaakt. Al die fabrieken zijn inmiddels verdwenen en zien we dat de producten terug komen als made in China. Het is nog geen spookstad hoor maar er zijn veel bedrijven weg. We hadden veel kip industrie maar dat is allemaal verdwenen. Op het album is ‘Chicken Coop’ geïnspireerd op dit verhaal.”

“Ze hadden ook een festival dat was de Main Aid festival en het is wel grappig dat hier geen kippenschuur meer te vinden is. Zo zijn er veel dingen door de jaren veranderd. Dat heeft mij weer tot het schrijven van deze songs gebracht. Terug gaan naar de kindertijd en herinnering ophalen over verhalen van vroeger, de mensen die dit kleur geven en wat men toen allemaal beleefde.”

“Inmiddels leef ik in Noorwegen hoor. En er zijn albums waarbij de inspiratie van waar ik nu woon. Maar dat heb ik inmiddels gedaan dus ja. Nu is het weer wat anders. Het songwriter proces heb ik aanpast toen ik in Nashville was . Ik heb daar wel geleerd dat ik structureel moet schrijven en spelen dat brengt het beste product boven. Zowel tekstueel als muzikaal.”

‘Het album is een mix van alles, ik heb me altijd afgevraagd of dat goed is. Het is dat mensen een beeld van je hebben en daarmee op pad gaan. Juist de diversiteit maakt dit album aantrekkelijk. De vorige albums waren ook in diverse sounds van blues en folk.”

“De songs zijn gebaseerd op waar gebeurde verhalen. Het is mooi dat je aangeeft dat het verhalen zijn waar je een mooi beeld bij hebt. Ik probeer het ook als een boek te schrijven en alle songs zijn de hoofdstukken. Het is mooi om terug te horen dat het een mooi plaatje weergeeft bij de luisteraar.”

“In mei heb ik een gig in of nabij Amsterdam dan kijk ik of het allemaal live past. Het album is al een poosje uit in Noorwegen en in UK en nu is de release in Europa.  Het idee om ergens in oktober een kerst thema te brengen en dat is ‘Under the Pine’ geworden. Het was een mooie opmaat naar kerst en de release van het album.” ”Het was verrassend dat het album goed doet in mijn  hometown. Er was een dj die the Bills album op de radio bracht. Hij is overleden en men vroeg of ik iets kon sturen, daardoor stond ik ineens in de lijstjes met Rolling Stones hahaha.”

 

 

22 februari 2024
In dit bericht:
Translate »