Secret Artists In Residence is een nieuw concept van Best Kept Secret dat afgelopen juni, een week voorafgaand en tijdens het festival, voor het eerst plaatsvond. Muzikanten, producers en dj’s kwamen onder de creatieve leiding van curator Pitto samen in een tot studio omgebouwde bungalow, om samen te jammen en muzikale experimenten te ondernemen.

Op zaterdagavond 22 oktober presenteert Best Kept Secret in de Melkweg een avondvullend muzikaal programma in het teken van de tweede editie van Secret Artists In Residence. Op het programma staan MAAJI (Maarten Vos & JS Park), Pitto, Ultrastation (Nuno dos Santos & Cosmic Force) en Nadia Struiwigh. Net zoals in juni zullen ook deze acts voorafgaand aan het evenement weer samen de studio induiken, ditmaal bij BUNK Hotels in Amsterdam Noord. Tijdens deze studioweek gaan ze op een muzikale ontdekkingsreis tijdens experimentele jamsessies die te volgen zullen zijn via een livestream.

Op de avond van 22 oktober zullen de artiesten de resultaten van hun sessies tijdens Secret Artists In Residence voor het eerst live ten gehore brengen, als onderdeel van Amsterdam Dance Event in de Melkweg. In een speciale cube set-up kijkt het publiek de artiesten op de vingers, terwijl ze live, back-to-back, optreden. Daarbovenop verzorgt kunstenaar Gert Wessels voor de gelegenheid de aankleding van de zaal.

Verdere informatie over de avond is te vinden op de website van Best Kept Secret. Daarnaast is hier ook een reportage te zien die 3voor12 heeft gemaakt over de eerste editie van Secret Artists In Residence, afgelopen juni. Tickets zijn te koop via de website van de Melkweg.

Meer info: Best Kept Secret online

29 september 2022
In dit bericht:
Translate »