Verkoop dagkaarten gestart, plus nog zeven extra namen aan programma toegevoegd 
Douwe Bob, Tangarine, Rob Dekay, Stephanie Struijk en Maurice van Hoek zijn de speciale gasten van Bertolf op het Rotterdam Bluegrass Festival. Deze Nederlandse singer-songwriters zullen hun Zwolse vakbroeder vergezellen voor een aantal bluegrassnummers tijdens zijn show in Rotterdam. Daarnaast is er met Henhouse Prowlers (VS), Angry Zeta & The Hillbullys (ARG), Blue Grass Boogiemen (NL) , Leadbeaters (NL), A Murder In Mississippi (BE), Sem Jansen & Leif de Leeuw (NL) en Them Peckin’ Boys (NL) een zevental nieuwe namen toegevoegd aan het affiche van het festival. Het programma is hiermee nog niet compleet, de laatste namen worden binnenkort bekend gemaakt. De totale line up omvat ruim dertig acts uit binnen- en buitenland, plus een uitgebreide randprogrammering. Rotterdam Bluegrass Festival vindt plaats op 28, 29 en 30 juni 2024, zowel dag- als weekendtickets zijn verkrijgbaar voor respectievelijk € 15,- en € 40,-.
Bertolf bracht vorig jaar met ‘Bluefinger’ een met media-aandacht overladen bluegrass-album uit en speelde dat in 2023 voor het eerst live op het Rotterdam Bluegrass Festival. Nu komt hij dus weer terug naar het Noordplein, mét een aantal bekende en bevriende gastmuzikanten. “Opvallend veel van mijn muzikale vrienden zijn net als ik bluegrass-fans. Toen ik van festivaldirecteur Guido de Groot iets bijzonders mocht bedenken voor deze editie van het Rotterdam Bluegrass Festival, leek het mij leuk om al deze mensen eens samen te brengen op één podium tijdens de Bertolf & Friends Bluegrass Revue”, aldus Bertolf.
Een van de zeven overige namen die nu aan het programma zijn toegevoegd zijn de Blue Grass Boogiemen uit Utrecht. De bekendste bluegrassband van Nederland is de enige act die ieder jaar terug mag komen en ook zij brengen een bijzondere gastmuzikant mee. Wie dat is wordt later onthuld. Daarnaast zorgen de Leadbeaters uit Amsterdam voor uplifting oldtime en bluegrass, Angry Zeta & The Hillbullys voor folkpunk met Argentijns temperament, Henhouse Prowlers voor grensverleggende bluegrass, het Belgische sextet A Murder In Mississippi voor een mix van oorspronkelijke country, folk, blues en eigentijdse americana, Sem Jansen & Leif de Leeuw brengen in akoestische duo-setting een heerlijke huiskamersfeer en Them Peckin’ Boys zijn de winnaars van de Rotterdam Bluegrass Festival talentenwedstrijd 2023.
Combitickets voor het gehele weekend waren reeds verkrijgbaar voor € 40,-, inmiddels zijn ook dagkaarten te koop voor € 15,-. Zie voor kaartverkoop, meer info over het festival en de line up als tot nu toe bekend de website. Meer details volgen in de aanloop naar het festival.
Line up Rotterdam Bluegrass Festival tot nu toe (in alfabetische volgorde):
A Murder In Mississippi (BE); Angry Zeta & The Hillbullys (ARG); Annie Bartholomew (VS); Bertolf & Friends met Douwe Bob, Tangarine, Rob Dekay, Stephanie Struijk en Maurice van Hoek (NL); Blue Grass Boogiemen (NL; Carrie Nation and the Speakeasy (VS); Damn Tall Buildings (VS); Delaney Davidson (NZ); The Dirty Grass Players (VS); Dom Flemons (VS); Golden Shoals (VS); Henhouse Prowlers (VS); Hezekiah Procter (CA); The Kody Norris Show (VS); Leadbeaters (NL); Mary Lee Family Band (BR); Nat Myers (VS); New Valley String Band (SE); Riley Baugus (VS); Sem Jansen & Leif de Leeuw (NL); Seth Mulder & Midnight Run (VS); The Slocan Ramblers (CA); Them Peckin’ Boys (NL); Tray Wellington (VS)
Over Rotterdam Bluegrass Festival
Het Rotterdam Bluegrass Festival is een laagdrempelig en inclusief festival waar bluegrass en andere vormen van rootsmuziek als country, folk en americana centraal staan. In 2023 werd het festival na tien succesvolle edities op het Pijnackerplein voor het eerst georganiseerd op het schaduwrijke, met bomen omzoomde Noordplein. Toen vonden 12.000 unieke bezoekers hun weg naar het Oude Noorden, van liefhebbers van het genre uit heel Nederland en daarbuiten, tot wijkbewoners en andere Rotterdammers. Naast muziek kent het Rotterdam Bluegrass Festival ook een uitgebreide randprogrammering met theater, kinderactiviteiten, een jam area, comics, workshops, een markt en een gevarieerd horeca-aanbod. In de week voorafgaand aan het festival vinden diverse optredens en activiteiten plaats in de wijk en rest van de stad. Rotterdam Bluegrass Festival is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals.
17 april 2024
In dit bericht:
Translate »