Persbericht, vrijdag 10 december 2021

Vandaag is het nieuwe album Beat Tape II uitgekomen met daarop internationale samenwerkingen met o.a. Kenny Beats, Cory Henry Faberyayo, JONES, St. Panther, Rae Khalil en Mocky.

Beat Tape II is de opvolger van het in April uitgebrachte album ‘Music’. Met Beat Tape II gaat Benny Sings terug naar zijn hiphop roots, waar de carriére ooit mee begon.  Beat Tape II is tot stand gekomen in samenwerking met 13 verschillende artiesten uit de US, UK & NL. Naast  de samenwerking 1 van meest gewilde producers van dit moment, Kenny Beats, Grammy genomminnerde Cory Henry ook samenwerkingen met opkomend talent als Rae Khalil en St. Panther en gevestigde namen als Mocky, Faberyayo & Oddisee.

Benny Sings: “De eerste Beat Tape was precies dat: wat beats en demo’s die ik nog op een stapel had liggen. Dat was een tijdje geleden, en nu had ik weer zo’n stapel. Dus dacht ik: het is tijd voor een Beat Tape II. En toen kwam ik met het idee om daar ook echt rappers over te laten rappen, als een soort eerbetoon aan de plek waar het ooit allemaal begon: de Hiphop.  Ik begon met muziek maken in de mid nineties, luisterend naar De la Soul, en al dat soort hiphop. Heden ten dage is het zo dat ik, door mijn internationale carrière, ook echt hele toffe mensen daarvoor kan vragen, de real deal zeg maar. Dus ik ben heel blij met het uiteindelijke album, gevuld met heel veel super sicke artiesten”

Benny Sings tourt deze maand December in Amerika, Mexico en Canada alwaar hij uitverkochte shows geeft in o.a. New York, Los Angeles, Portland, Seattle en San Francisco.

De Amsterdamse artiest, songwriter en producer Benny Sings mag artiesten als John Mayer, Rita Ora, Anderson .Paak en Jamie Cullum tot zijn fanschare rekenen. Zijn meest recente album Music kreeg wereldwijd lovende kritieken en de songs van dat album zijn al meer dan 50 miljoen keer gestreamd. De samenwerking met Rex Orange County getiteld ‘Lovin Is Easy’ werd vorig jaar bekroond met een platina award in de Verenigde Staten. Benny Sings speelt met zijn band succesvol over de hele wereld. In Azië en Amerika geeft hij jaarlijks eigen shows.

12 december 2021
In dit bericht:
Translate »