Sinds hun muzikale ontmoeting tijdens het Tokyo Jazzfestival in 2013 hebben saxofonist Benjamin Herman en pianiste Mayuko Katakura altijd contact gehouden. Tijdens zijn regelmatige bezoeken aan Japan is Benjamin vaak naar haar concerten in de hoofdstad gegaan. Mayuko speelt altijd wel ergens.

De samenwerking biedt Benjamin de mogelijkheid om de ‘straight ahead’ kant van zijn spel en composities te belichten. Het viertal zal meerdere nieuwe stukken spelen die Benjamin speciaal voor deze bezetting schreef. Vooral in deze tijd is deze samenwerking extra bijzonder. Dit jaar heeft Benjamin meerdere projecten op stapel staan met Japanse musici in verschillende genres. Dit komt voort uit zijn jarenlange obsessie voor het land, en alles wat er vandaan komt aan kunst en spijzen, maar ook uit zijn constante zoektocht naar nieuwe impulsen voor bijzondere muzikale avonturen.

Benjamin Herman: 
Saxofonist en muzikale allesvreter Benjamin Herman is al dertig jaar één van de meest productieve musici van zijn generatie. Sinds de jaren negentig speelt hij over de hele wereld en bracht hij meer dan vijftig albums uit met zijn band New Cool Collective en onder eigen titel als soloartiest. Zijn opvallend diverse muzikale output bevat traditionele jazz, punkjazz, filmmuziek en post-moderne interpretaties van het werk van componist Misha Mengelberg.

Mayuko Katakura:
De in Sendai, Japan geboren Mayuko Katakura vertrok op jonge leeftijd al naar de Verenigde Staten, waar ze was geselecteerd voor de prestigieuze Thelonious Monk-competitie. Ze woonde daar ruim zes jaar, en studeerde zowel aan Berkeley als de Juilliard Schoolf of Music. In Tokyo is ze een zeer populaire jazzpianist. Ze bracht al zeven platen uit onder haar eigen naam en speelt op tientallen albums.

Tourdata:
3-2 Paradox, Tilburg
4-2 Beauforthuis, Austerlitz
5-2 Tivolivredenburg, Utrecht
9-2 Rietveld Theater, Delft
10-2 Bimhuis, Amsterdam
11-2 LantarenVenster, Rotterdam
12-2 Kultuurwerkplaats, Oosterbeek
23 januari 2023
In dit bericht:
Translate »