De Australische muzikant, straatartiest en sociaal activist DUB FX heeft zijn nieuwe single “Floating” uitgebracht ter aankondiging van zijn nieuwe plaat “Infinite Reflection”. DUB FX, die begon als straatartiest, staat bekend op zijn innovatieve muziekstijl (hiphop, reggae, dubstep en drum-‘n-bass) waar hij op een unieke wijze looping, beatboxing en productie combineert.

“Infinite Reflection” zal meer bieden dan alleen muziek – het neemt luisteraars mee op een transformerende reis die genres overstijgt. Het album bevat eersteklas producties en krachtige teksten die DUB FX’s ongeëvenaarde passie voor muziek en onbeperkte creativiteit laten zien.

Het nieuwe nummer, “Floating” is een hoogtepunt van het de plaat en heeft een jaren ’70 Jamaicaanse reggae-vibe. Met de hulp van mede-muzikanten Mista Savona (toetsen), Paolo Baldini (bas), Stevie One-Drop (drums) en Woodnote (saxofoon), brengt Dub FX een luchtige zomersingle die hier op Spotify te beluisteren is.

DUB FX verwierf zijn bekendheid als straatartiest die waanzinnige straatoptredens over heel de wereld. Video’s van de straatoptredens werden op YouTube gedeeld en gingen al snel viraal. Tien jaar geleden bracht de muzikant zijn debuutalbum uit en verving hij straatoptredens met uitverkochte zalen. Inmiddels is DUB FX vele albums en miljoenen streams verder, maar voelt zich nog altijd het meest thuis tijdens zijn straatoptredens die hij nog veelal geeft.

 

21 augustus 2023
In dit bericht:
Translate »