Nederlands art-pop duo Silver Lake brengt op 17 maart hun gelijknamige debuutalbum uit. Het album werd samen met Pieter Vonk gecoproduceerd en opgenomen. De nieuwe single Don’t You Waste Our Time is nu uit.

Silver Lake maakt nostalgische, melancholische indie pop. Twangy gitaren creëren een sfeer van spanning, terwijl de teksten beladen zijn met anticipatie en misschien een vleugje existentiële angst. Het is een aangrijpende dans tussen de heldere, geruststellende stem van Marleen Hoebe en de urgentie en zeggingskracht in het spel van multi-instrumentalist Jesse Koch. Dit leidde tot hun 10 nummers tellende debuutalbum; met een nostalgische knipoog naar het verleden maar met de ogen scherp gericht op de toekomst.

Veel van de thema’s die op het album terug te horen zijn draaien rondom verandering en de gevoelens die daarbij komen kijken. Verandering van de maatschappij, de relaties met de mensen om je heen, ouder worden, verandering van mening of gedachte en vooral het machteloze gevoel dat al deze verandering voor een groot deel buiten onze controle ligt. Met deze plaat wil Silver Lake zowel zichzelf als de luisteraar meenemen in hun wereld op zoek naar hoop en gemoedsrust, ondanks alle haast en chaos waarmee men in deze tijd leeft; om even stil te staan en schoonheid te blijven vinden ondanks dit alles. “Wij hebben allebei hele verschillende persoonlijkheden en die water en vuur kwaliteiten zijn volgens mij ook in de muziek terug te horen. Waar liedjes van mij vaak een soort introverte anthems zijn, voelen de liedjes die bij Jesse beginnen meer in your face en naar buiten toe gericht. Die dualiteit maakt het voor ons heel oprecht en zorgt voor een veelzijdige verzameling van nummers.” – zegt Marleen Hoebe over het album.

De nieuwe single Don’t You Waste Our Time gaat over lastige keuzes moeten maken. “Dit nummer maakten wij in periode waarin wij ons allebei heel rusteloos voelden, alles leek veel te langzaam te gaan en daardoor vonden we het moeilijk om geduld op te brengen voor gebeurtenissen om ons heen. Een moment in je leven dat je er achter komt dat je niet iedereen je tijd en energie kan geven en dat je soms afstand moet nemen van mensen omdat je niet het beste in elkaar naar boven haalt.” Bekijk de live-video onderaan dit bericht.

Silver Lake bracht begin dit jaar pas hun eerste single Under The Silver Lake uit, en later verschenen ook nog Violet, Beaches en Put Me Under, waarmee het duo zich al in de kijker wist te spelen. Naast verschillende radio-optredens deden ze ook festivals als Grasnapolsky, Parkpop, Tuckerville en Hit The City aan en mochten ze het voorprogramma van onder meer Rufus Wainwright, Son Mieux, Danny Vera, Novastar en Thomas Dybdahl verzorgen.
Op 31 maart is de release show van Silver Lake in de Melkweg in Amsterdam.

19 november 2022
In dit bericht:
Translate »