Persbericht, zondag 6 maart 2022

Marleen Hoebe en Jesse Koch vormen het art-pop duo Silver Lake en brengen vandaag hun eerste single Under The Silver Lake uit. Het nummer is in samenwerking met Pieter Vonk opgenomen.

Zoals stromingen in de zee nieuwe elementen met zich mee kunnen brengen, zo ook vloeide er nieuwe creatieve energie dat zich uitmondde in Silver Lake: geïnspireerd door hun nieuwe thuisstad Den Haag schreef het duo nieuw materiaal waarop ze samen hun compositorische, tekstuele en productionele magie los lieten. Er kunnen parallellen getrokken worden met artiesten als Alexandra Saviour, Lana del Rey en The Last Shadow Puppets – evenals oude troubadours zoals Nancy Sinatra en Lee Hazlewood. Met een nostalgische knipoog naar het verleden maar met de ogen scherp gericht op de toekomst en middels moderne productietechnieken in symbiose met oude analoge apparatuur uit de jaren ’60 en ’70, slaagt Silver Lake erin om een symbiose te creëren van een vintage, doch eigentijds geluid.Zes jaar geleden, in de romantische, nachtelijke setting van een oude Amsterdamse kroeg, werd de fundering voor het nieuwe artistieke duo Silver Lake gelegd. Na elkaar daar, op het podium, ontmoet te hebben, besloten Marleen Hoebe en Jesse Koch partners te worden in het leven, en later ook in de muziek. Vlak voor het uitbreken van de pandemie besloot het duo het creatieve potentieel van hun relatie dieper te verkennen, met als resultaat het aangrijpende en sfeervolle art-pop project Silver Lake.

Geïnspireerd door de gelijknamige film, neemt de eerste single Under The Silver Lake je mee naar de wachtkamer van het onderbewuste; een plek verborgen van het dagelijkse, die verloren liefdes, hoop, dromen, angsten en jeugdherinneringen bevat die je dacht vergeten te zijn. “Wij waren allebei echt helemaal door deze film geïntrigeerd. Het geeft je constant het gevoel alsof je in iemand anders z’n droom rondloopt. Het doel van deze song was het mysterieuze gevoel van de film naar muziek te vertalen. Ook alles wat je ziet in de video voor Under The Silver Lake heeft te maken met hoe je in je hoofd herinneringen en gedachten verwerkt; onvoorspelbare beelden die op het eerste gezicht logisch er uitzien, maar als je goed kijkt nét niet helemaal kloppen. Dingen die je alleen in je eigen hoofd kunt creëren, omdat ze in de realiteit geen bestaansrecht hebben en het geen sense zouden maken.” – aldus Marleen Hoebe.

Shows:

6 maart 2022
In dit bericht:
Translate »