Persbericht, donderdag 17 maart 2022

Arcade Fire brengt op 6 mei hun nieuwe studioalbum WE uit. De zeven songs op WE zijn opgesplitst in twee kanten: het donkere I en het verlichte WE. Vandaag is de eerste single van het album uitgekomen, The Lightning I, II.

WE is het zesde studioalbum van de Canadese indierockband. Arcade Fire-echtpaar Win Butler en Régine Chassagne produceerde het album samen met producer Nigel Godrich. Het veertig minuten durende WE is volgens Win het compacte resultaat van hun langste ononderbroken schrijfperiode ooit.

In zeven liedjes maakt Arcade Fire op WE “een louterende reis van het donker naar het licht.” Het album bestaat daarom uit twee kanten, I en WE. Waar in de tracks op I de angst en eenzaamheid van isolatie centraal staan, gaan de liedjes op WE over de vreugde en kracht van opnieuw verbinden. In een persoonlijke brief van Win vertelt hij dat als kind al gefascineerd was door de ambiguïteit van het woord ‘we’.

Op WE staat ook de vandaag uitgekomen single The Lightning I, II. Daarbij is ook een video verschenen, die werd geregisseerd door de Canadese filmregisseur Emily Kai Bock.

Het artwork van WE is een foto van de Franse fotograaf JR. Het close-up-beeld van een oog, waarvan de pupil doet denken aan het zwarte gat in de ruimte, is volgens Arcade Fire de visuele weergave van WE. Het beeld werd ingekleurd door Terry Pastor, die daarbij dezelfde techniek gebruikte als hij deed bij het iconische artwork van David Bowie’s Hunky Dory en Ziggy Stardust.

17 maart 2022
In dit bericht:
Translate »