ANOHNI and the Johnsons presenteren “Why Am I Alive Now?”

Met video geregisseerd door Hunter Schafer

 

Nieuw Album, My Back Was A Bridge For You To Cross,

Uit aanstaande vrijdag, 7 juli bij Rough Trade

 

ANOHNI Live optreden met exclusieve vroege album luistersessie en gesprek met Hunter Schafer vindt plaats morgen, 6 juli om 21.00 uur

user image

Anohni Isn’t Afraid of the Darkness. Three decades into her career, the art-pop musician is still embracing new sounds, carrying stories from the past and interrogating all kinds of power.” – The New York Times

De in Engeland geboren, in New York gevestigde ANOHNI, “een van de grootste protestzangers of protestsongwriters van onze generatie” (NPR’s All Songs Considered), presenteert “Why Am I Alive Now?” de nieuwe single/video van ANOHNI en het komende album van de Johnsons, My Back Was A Bridge For You To Cross, verschijnt op 7 juli op Rough Trade. “Why am I alive now?,” vraagt ANOHNI, terwijl haar altijd emotionele zang rust op een bed van weelderige instrumenten, gecoproduceerd door Jimmy Hogarth. “I don’t want to be witness/Seeing all of this duress/Aching of our world/Why am I alive now?” Naarmate het nummer vordert, is de stem van ANOHNI zowel subtiel als krachtig. De begeleidende video is geregisseerd door Hunter Schafer (Euphoria), die een uitgebreid en filmisch portret maakt van vrouwen die hun toevlucht zoeken bij elkaar te midden van een industrieel complex met uitzicht op de Stille Oceaan.

Schafer merkt op: “Ik begon naar Anohni te luisteren op de middelbare school, dus het is een enorme eer om haar te helpen een visuele wereld voor WAIAN op te bouwen. Deze videoclip was een oprechte poging om de vraag te beantwoorden die WAIAN stelt: Waarom leef ik nu? Ik wilde me concentreren op het idee om zusterschap te vinden in een wereld die niets helpt – ik hoop dat de regie, choreografie en toon een klein stukje van die reis overbrengen.

youtube thumb

Voorafgaand aan de release van aanstaande vrijdag zal ANOHNI live optreden tijdens een exclusieve vroege albumweergave-ervaring op donderdag 6 juli om 21.00 uur Nederlandse tijd op haar YouTube-kanaal met speciale gast Nomi Ruiz. Daarnaast zal deze presentatie een cameragesprek bevatten tussen ANOHNI en Schafer.