ALT-POP ARTIEST MADOUX KONDIGT HAAR NIEUWE EP ANYWHERE AAN

Madoux brengt op 3 november haar nieuwe EP Anywhere via Polymoon Music uit. De EP schreef de Nederlandse alt-pop artiest samen met haar band in Tournavaux in de Franse Ardennen, in Berlijn en in het Duitse berggebied Odenwald. Anywhere is opgenomen in de Robot Studio’s in Gent samen met producer Pieterjan Coppejans (Eefje de Visser, Sylvie Kreusch). De master werd verzorgd door Alex Gordon (Florence + The Machine, Raye) en Christian Wright (Mumford and Sons, Coldplay, Ben Howard). De nieuwe single Wilderness is nu uit.

Madoux maakt dromerige alt-popsongs geïnspireerd door artiesten als The War On Drugs, Fleetwood Mac, London Grammar en Oscar & the Wolf. De winnares van de Limburgse Popprijs en opener van Pinkpop 2023 brengt een mix van akoestische instrumenten en diepe elektronica gelaagd met haar kenmerkende, etherische en betoverende zang.

Op Anywhere zorgen analoge vintage synths voor een warm en lush bandgeluid. De sfeer is intiem en kwetsbaar, maar tegelijk is het ook groots en meeslepend, zoals gepatenteerd door Fleetwood Mac. Anywhere is de opvolger van de EP Leave Me Blind (2021). “Anywhere is ontstaan uit een bepaalde drang naar nostalgie, het is een verzameling aan herinneringen en een reflectie van mijn jongere zelf, het schrijven van deze songs voelde als het vervellen van een slang. Alsof de songs een oude versie van mezelf zijn, die ik nu langzaam van me af kan schudden.” – aldus Madoux

De nieuwe single Wilderness gaat over een bijtende onrust die elke keer weer de kop opsteekt. Over het voor jezelf houden van gebeurtenissen die je eigenlijk nooit een plekje hebt kunnen geven. De onverwerkte dingen blijven onderhuids smeulen en komen om de zoveel tijd als een bijtende onrust naar de oppervlakte totdat je er echt een keer aandacht en ruimte aan geeft. Eerder verschenen al de singles Itch en Anywhere.

Live:
5 november – The Movement, Roermond (releaseshow)
17 december – ECI Cultuurfabriek, Roermond (voorprogramma Robin Kester)

22 september 2023
In dit bericht:
Translate »