Ergens begin jaren 80 werd er gefluisterd over een band Alcatrazz. De nieuwe band van de ex Marbels, MSG en Rainbow zanger Graham Bonnet was vooral verrassend goed.  Bonnet had al succes met het nummer ‘Only One Woman’ (geschreven door de Bee Gees.), Since You’ve Been Gone met Rainbow.

Met Alcatrazz had hij een band met Iron Maiden drummer Clive Burr en Vinnie Vincent bandleden Gary Shea (bas) en Jimmy Waldo (keyboards) en een onbekende Zweedse gitarist Yngwie Malmsteen die de sterren van de hemel speelde.
Na het eerste album en de vervanging van Burr  verscheen No Parole From Rock And Roll. Het album waar deze band mee doorbreekt. Een rockclassic bleek en dat bracht Malmsteen tot het idee om solo te gaan. Steve Vai werd zijn vervanger en ‘Disturbing the Peace’ bracht de band tot grote muzikale hoogte. Wanner Vai  vertrekt is het lastig om een nieuwe gitarist te vinden  die deze grootheden kan vervangen. De bandnaam wordt gewijzigd in de Graham Bonnet band en diverse muzikanten komen en gaan. Toch is toetsenist Jimmy Waldo altijd gebleven.

Alcatrazz – God Blessed Video

Met een commercieel tintje is de naam Alcatrazz ook weer terug. De band zou dit album live promoten maar dit zal het komende jaar gaan worden. Het nieuwe album Born Innocent kent een nieuwe gitarist Joe Stump. ‘Onze manager kent Joe en vertelde wat hij zoal deed. Zo kwamen we met hem in contact. We hebben een gesprek gehad en de opdracht gegeven om songs te spelen van het album No Parole. Joe was erg enthousiast en vloog van Boston naar L.A. om de songs te spelen. We wisten het meteen, dit is de man die we zoeken!” verteld Jimmy Waldo vanuit zijn woonplek in L.A.
Het lijkt ons fantastisch om weer naar Nederland te gaan om live te spelen. Er heerst daar zo’n goede sfeer en alles is in de puntjes geregeld!’
Dan krijg je ook Joe te horen en hij kills it! we hebben in Japan al gespeeld en spelen good old songs en Alcatrazz songs spelen het dak eraf.
“Het was moeilijk om iemand te vinden die ook een goede songwriter is. Stuur me maar wat songs was de opdracht en Joe was heerlijk in front en agressief net als Steve Vai. En dan moet het ook nog goed passen. Maar het is gelukt en we hebben mooie songs gemaakt.”

Voor Alcatrazz 2020 keert bassist Gary Shea ook terug. “Ja, Beth- Ami Heavenstone heeft kinderen en vond het erg zwaar om te touren. Ze is een jaar mee geweest en liet weten dat het niet meer ging. Het was voor Gary geen punt om weer te komen spelen hoor.” “Het is ook een andere band geworden dan de Graham Bonnet band. We hebben een andere keuzes gemaakt dat puntiger en agressiever is. Dit past voor Gary beter en hij heeft een heerlijke toevoeging in deze band.”
Het album Born Innocent past dan ook beter bij de Alcatrazz albums van toen. Het ademt meer energie en power. “Ja, voordat we Joe vonden hadden we enkele songs gemaakt. We hadden alleen een gitarist nodig en zijn op zoek gegaan naar vrienden die ons konden helpen. Zo heeft Chris Impelitteri goede songs meegenomen waaronder het openingsnummer ‘Born Innocent’. Hij speelde mijn idee voor en we zeiden Dit is het! Chris is zo ontzettend aardig. Alcatrazz speelde in Japan en daar was Chris ook met zijn band. We zijn nog een dagje langer gebleven om wat te spelen en hij had zo was songs voor ons. Het was erg gaaf om hem te zien.”

Meatloaf / KISS/ WASP gitarist “Bob Kulick speelt op ‘I Am The King’. Het was het laatste wat hij heeft gedaan voordat hij deze zomer overleed. Net als Frankie Banalie met wie ik in Quiet Riot speelde en in de zomer overleed, was het een moeilijke tijd.”

Aan het eind van het album horen we het nummer ‘For Tony’, de overleden broer van Graham met wie hij zijn carrière als the Marbles startte. “Hij speelde dit een half jaar geleden. Hij zei ik heb een nummer geschreven voor mijn broer. Het was zo intiem en verdrietig als een tribute aan hem. Steve Man is een vriend en Graham wilde een Leger des Heils-brass band en Steve zijn vader speelde ooit in zo’n band. Graham heeft Steve gevraagd om deze brassband te regelen. Het is erg goed uitgepakt.”

 

Het maakt dit ‘Born Innocent’ met alle gasten en bijzonder goed album. “Ja, ik kan wel vertellen dat we bezig zijn met nieuw album. Samen met Joe hebben we al 12 songs voor een nieuw album. Dat nieuwe album zal voordat we in Nederland komen uit gaan komen.”

22 december 2020
In dit bericht:
Translate »