Op 10 september 2021 verscheen ‘Million Voices’ van de Nederlandse (prog)rock band 7even Bridges. De releasedatum stond al langere tijd vast, maar is door de actualiteit ingehaald zou kunnen worden gesteld. Het is gebaseerd op de ervaringen van Afghanistan-veteraan en bandlid Erik.

‘Million Voices’ is het tweede album van 7even Bridges. Het is de opvolger van het in 2018 verschenen album #breakthesilence. ‘Million Voices’ is gebaseerd op de ervaringen van  Afghanistan-veteraan en bandlid Erik.

‘Million Voices’ vindt haar weg naar het publiek in een tijd waarin Afghanistan wederom volop in het nieuws is, waarbij oude wonden opnieuw worden opengereten en waarbij ook Erik opnieuw de strijd moet aangaan met zijn herinneringen en met zichzelf.

Ieder lied is een verhaal op zich. Het is een album over vriendschap, liefde, groei, maar ook melancholie. Want de strijd van Erik gaat onverminderd door. Hoewel hij met hulp van zijn beste vriend en bandlid Bas een manier heeft gevonden om zijn leven op te pakken, blijven spoken uit het verleden aan hem trekken.

Bandleden Bas en Erik hebben beiden een verhaal. Erik, die als militair chirurgie-assistent getraumatiseerd raakte in het door oorlog verscheurde Afghanistan, zocht op zijn donkerste moment contact met zijn beste vriend, die hem het leven redde. Bas op zijn beurt werkte als medisch specialist tijdens het hoogtepunt van pandemie in de frontlinie in het ziekenhuis in het door covid-19 zwaar getroffen Brabant en werd daar geconfronteerd met dodelijke dilemma’s. Beide vrienden hebben hun verhaal en zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Het album is opgenomen en gemixt in de Sound Vision Studios te Arnhem onder leiding van George Konings. De mastering van het album is gedaan door Miles Showell in de befaamde Abbey Road Studio.

QUOTES:

  • ‘An awesome album about going forward in life, facing your struggles while keeping the fire burn (Melodic Net)
  • ‘This pure, anthemic, concept album should make it possible for 7even Bridges to cross seven bridges and seven sea to maybe an international status’. (Melodic Net)

7even Bridges zal vanaf februari 2022 starten met een serie van theaterconcerten.

7even Bridges:
Bas Rysavy (zang/gitaar)
Danny Rysavy (zang)
Erik Krikke (zang/storyteller)
Fondy Hartman (zang gitaar
Gijs Pelgrom (zang/drums)
Paul Verberne (zang/bas)
Ton Herman Melis (toetsen)

24 september 2021
In dit bericht:
Translate »