Aesop Rock deelt ‘Infinity Fill Goose Down’ met begeleidende songtekstvideo van zijn aanstaande album Integrated Tech Solutions, dat op verschijnt 10 november via Rhymesayers Entertainment. De productie van het nummer, door Aesop zelf, is een caleidoscopische collage van auditieve microdetails vol met een naadloze beatwisseling die het onmetelijk hooky refrein van Aes belichaamt dat hij ‘altijd ergens in geïnteresseerd is’. De songtekstvideo wordt algemeen beschouwd als een van de meest uitgebreide MC’s die ooit een pen hanteerden en is in wezen een masterclass in woordkunst, allemaal gepresenteerd in Aes’ eigen tekst. De fictieve bedrijfsnaamgenoot van het album (geen sekte) zei de volgende verklaring over het nummer: “Het doorbreken van ongezonde routines kan buitengewoon moeilijk zijn. Geef onze ITS™-risico/beloningsanalisten toegang tot uw geestesgevangenis en laat ons u via algoritmen helpen naar een jailbreak met een laag risico en een hoge beloning. Eenmaal buiten is ITS Redphone™ voor u beschikbaar bij elke stap totdat uw technologie naar uw tevredenheid is geïntegreerd. Elke keer.

 

 

Eerder deelde Aesop Rock al Mindful Solutionism, de onbedoelde mission statement van het album , waarin de vooruitgang van de mensheid van het stuur naar de moderne landbouw in kaart wordt gebracht voordat ze een misplaatste haarspeldbocht neemt in atoombommen, sigaretten en bewakingscamera’s… of zoals Aes bondig samenvat: ‘We cannot be trusted with the stuff that we come up with.‘ Het tweede voorproefje kwam eerder deze maand met “By The River“, een pan-syllabische meditatie over Aesopus liefde voor rivieren dichtbij en ver weg, waarbij zijn lyrische gedachtegang over een diep hypnotiserende (en zelfgeproduceerde) met jazz doordrenkte achtergrond zweeft. In overeenstemming met zijn steeds meer doe-het-zelf-proces, regisseerde Aesop de video zelf. De visual toont onverwachts een optreden van de teruggetrokken MC op de camera waarin hij zelf het nummer een letterlijke interpretatie geeft door het bij de rivier uit te voeren, terwijl een ticker aan de onderkant van het scherm een stroom bedrijfsjargon voortbrengt van de fictieve gelijknamige organisatie van het album.

 

 

De wonderen van de natuur zijn verzamelplaatsen voor vernieuwers, aldus Vincent Van Gogh vrij geïnterpreteerd door Aesop Rock’s eigen verbeelding. Eigenlijk doet Aesop al dertig jaar niet anders. Hij legt de vinger op de zere plek van de huidige tijd, bijvoorbeeld de bedrieglijke corporate taal die er zo makkelijk tussendoor is geglipt. ‘Integrated Tech Solutions’ is een conceptalbum over lifestyle en industrie-applicaties die het leven makkelijker en mooier moeten maken, omdat wij mensen er zo’n behoefte aan hebben zogenaamd. Het fictieve bedrijf ITS heeft als mission statement: Building a Bridge to a Better Tomorrow. ITS™ is een systeem van levensstijl- en branchespecifieke toepassingen die zijn ontworpen om een gewenste multi-ervaring samen te stellen. Met behulp van een unieke hybride van machine learning en scrumsessies op locatie hebben onze specialisten het oplossen van technologiegerichte problemen opnieuw gedefinieerd. Wat is tegenwoordig de belangrijkste oorzaak van het gebrek aan verbinding binnen het gemiddelde huishouden of kleine bedrijf? Als je zei: “een gebrek aan wrijvingsloze integratie van geavanceerde technologiestrategieën in bestaande oudere systemen.” – ITS™ wacht op je. ITS™ medewerkers op dit album zijn billy woods, Rob Sonic, Hanni El Khatib, Lealani & Nikki Jean. Volledige credits vind je HIER. Iedere track op ‘Integrated Tech Solutions’ is een geïntegreerd onderdeel uit de ITS™ toolbox, lees er HIER meer over. En nog maar een keer: We cannot be trusted with the stuff that we come up with.

28 november 2023
In dit bericht:
Translate »