‘Love In The Dark’ verschijnt 14 april, release nieuwe single gepaard met stripboek en video
De uit Mobile, Alabama afkomstige muzikant, singer-songwriter, beeldend kunstenaar en podcastmaker Abe Partridge presenteert met ‘Alabama Astronauts’ een tweede single van zijn aanstaande album ‘Love In The Dark’, dat op 14 april verschijnt via Baldwin County Public Records. De release van ‘Alabama Astronauts’ gaat gepaard met een door Russ Farris geïllustreerd stripboek waarin de songtekst van de single is verwerkt. In de bijbehorende video wordt het veertien pagina’s tellende stripverhaal tot leven gebracht.
 
‘Love In The Dark’ is de opvolger van het in 2018 verschenen debuutalbum ‘Cotton Fields And Blood For Days’. Eind 2022 is met ‘Abe Partridge’s 403d Freakout’ al een eerste single van het nieuwe album prijsgegeven. Kort daarvoor bracht Partridge samen met Ferrill Gibbs onder de naam Alabama Astronaut een podcastserie uit. Binnen enkele dagen behaalde de podcast de top 10 van meest beluisterde documentairepodcasts op iTunes wereldwijd, en in Nederland de top 50.
Voordat Partridge zijn muzikale carrière startte, was hij predikant en diende hij als militair in het Midden-Oosten. Sinds de release van zijn lovend ontvangen debuut ‘Cotton Fields And Blood For Days’ (2018) is Partridge onvermoeibaar op tour, met passages door Nederland en het Verenigd Koninkrijk in 2018 en 2019. Hij heeft inmiddels een reputatie opgebouwd met zijn songs en optredens die ontroerend, gepassioneerd en komisch zijn tegelijkertijd.
Zijn podcastserie Alabama Astronaut met Ferrill Gibbs die in september 2022 met succes gelanceerd werd, gaat over de reis van bijna tweeëneenhalf jaar die Partridge tijdens de recente pandemie heeft gemaakt. Daarin ontdekte hij niet eerder gedocumenteerde muziek die wordt gespeeld in kerken in de Amerikaanse Appalachen waar – bij gebrek aan een beter Nederlands woord – serpent handling wordt gepraktiseerd.
Als beeldend kunstenaar kent Partridge ook steeds meer succes. De privécollecties van vele bekende en minder bekende Amerikanen en van liefhebbers uit andere landen bevatten inmiddels kunstwerken van zijn hand. Een expositie van zijn werk in het Alabama Museum Of Contemporary Art in Mobile, Alabama is nu geopend en te bezoeken tot 20 mei.
15 januari 2023
In dit bericht:
Translate »